15 Temmuz hain darbe girişiminin sorumlusu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Ahmet Altan

Tahliye edilmişlerdi

Tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatına hükmeden mahkeme heyeti, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti. Kararın ardından Ilıcak ve Altan cezaevinden çıkmıştı.

Mahkeme karara itiraz etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 yıl 6 ay 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan ceza alan Ahmet Altan'ın tahliyesine yönelik mahkeme kararına 6 Kasım günü itiraz etti.

Mehmet Altan

Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Tahliyeye yapılan itiraz İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını kabul ederek Ahmet Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı. Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Nazlı Ilıcak