ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı yaptırım kararnamesi doğrultusunda Türkiye'den üç bakana ve iki bakanlığa ABD tarafından yaptırım uygulandı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in açıklamasına göre yaptırım listelerinde olanlar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Bakanların yanı sıra yaptırım uygulanacak bakanlıklar da Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı oldu.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Amerika'nın Sesi'ndeki habere göre yaptırım sebebi olarak “Türk hükümetinin attığı adımların masum sivilleri tehlikeye attığı ve IŞİD'i yenilgiye uğratmaya yönelik mücadeleye zarar verdiği'' gösterildi.

ABD Maliye Bakanlığı ise gerekli görüldüğü durumda ilave yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Başkan Trump da Türkiye’ye yaptırım kararını kapsamlı bir açıklamayla Twitter’dan paylaştı.Trump açıklamasında şu ifadeleri de kullandı:

"Ofisteki ilk günümden bu yana, Trump yönetimi ABD ve onun vatandaşlarının güvenliği için yorulmadan çalışıyor. ABD ve onun partnerleri IŞİD'in acımasız bölgesel halifeliğinin yüzde 100'ünü özgürleştirdi. Türkiye bu yapılanları tehlikeye atmamalı. Türkiye aynı zamanda Suriye'nin kuzeydoğusundaki sivillerin, özellikle hassas etnik ve dini azınlıkların korunmasına öncelik vermelidir. Sivillere ayrımcılık, sivil yapıların yok edilmesi ve etnik veya dini azınlıkların hedef alınması kabul edilemez. Buna ek olarak sığınmacıların geri dönüşü güvenli, gönüllü ve onurlu bir biçimde sağlanmalı."