TIME 100: The Most Influential People of 2019 olarak adlandırılan listede, farklı kategorilerde toplam 100 kişi yılın en etkili ismi olarak yer aldı. 

Amerikan Time dergisi, her yıl yayınladığı listeyle yılın en etkili isimlerini kamuoyuyla paylaşıyor. Time dergisinin editörlerinin ve okurlarının oylarıyla oluşturulan “2019 Time 100” listesi farklı kategorilerde (bilim, sanat, iş, siyaset, spor) 100 ismi belirliyor.

En Etkili 100

TIME dergisi tarafından her sene hazırlanan yılın en etkili isimlerinin yer aldığı liste 2019 için hazırlandı. Time editörleri ve okurlarının katılımıyla yapılan oylama sonucu ortaya çıkan isimler bugün kamuoyuyla paylaşıldı. Time’ın “En Etkili 100 (2019 Time 100)” listesinde siyasetçilerin yanı sıra birçok sporcu vardı.

Listedeki sporcular arasında; tenisçi Naomi Osaka, ABD’li basketbolcu LeBron James, atlet Caster Semenya, golfçü Tiger Woods, futbolcular Muhammed Salah ve Alex Morgan gibi isimler yer aldı

Listede İlginç İsimler

Time dergisinin hazırladığı listede sporcuların yanı sıra dünya politikasını etkileyen, bu yönleriyle de dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilen siyasi figürler de yer aldı. Bu isimlere örnek olarak; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido verilebilir. Juan Guaido, ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini almıştı.

Listede dikkat çeken isimler arasında; Yemenli insan hakları savunucusu Radya Al-Mutawakel, ABD’deki Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, ABD’nin eski başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama yer alıyor.

Bu arada Yeni Zelanda‘da iki camiye düzenlenen terör saldırılarının ardından süreci en doğru şekilde yöneterek tüm dünyada adından sıkça söz ettiren Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de Time dergisinin hazırladığı bu listede, liderler kategorisinde yer aldı.

Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın" Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın"
Editör: TE Bilişim