SAĞLIK

Koronavirüsü yaymak için bara gitti

Japonya’da Covid-19 belirtisi görülmeyen hastaya, birlikte yaşadığı ebeveynleri hastalanınca, Gamagori’deki bir hastanede test yapıldı ve sonucu pozitif çıktı.

50'li yaşlarında koronavirüs testi pozitif çıkan bir adamın "hastalığı yaymak" için bara gittiği bildirildi. Virüs belirtisi göstermeyen hasta, birlikte yaşadığı her iki ebeveyninin de koronavirüs kapmasından sonra Japon şehri Gamagori'deki bir hastanede Çarşamba günü test edildi.

Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra, doktorların tıbbi bir tesiste kendisine yer bulana kadar evde beklemesi söylendi.

Tıbbi tavsiyelere uymak yerine, bir aile üyesine "Virüsü yayacağım." dediği bildirildikten sonra, alkollü içecekler ve atıştırmalıklar sunan bir Japon barı olan izakaya barına gitmek için taksi çağırmaya karar verdiği iddia edildi. Tokyo Muhabirine göre, bu bardan çıktıktan sonra da yürüyerek bir Filipino bara gittiğine inanılıyor.

Adı açıklamayan biri, bardaki insanlara adamın koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Daha sonra çalışanlardan birisi yerel sağlık merkezini aradı. Koruyucu kıyafetler giyimli Gamagori Karakolu’ndan memurlar bara gittiklerinde adamın taksiyle eve döndüğünü öğrendiler.

Çalışanlardan bir şöyle dedi: “Bunu doğrudan aklım almıyor. Sadece öfkem olduğu için kelimelerle ifade edemiyorum.”

Her iki bar da sterilizasyona giriyor ve müşteriler ile personel de incelemeye tabi tutuluyor. Gamagori Belediye başkanı Toshiaki Suzuki, "Söylenildiği gibi evde kalmaması çok üzücü" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan rakamlara göre, Japonya'daki koronavirüs vakalarının sayısı 1000'den fazla arttı.