Günümüzde bulmak zor. Aslında daha zor olan insanların sevdiği işi yapabilmeleri ve bu işte başarılı bir performans sergilemeleri. Zaman hayli hızlı ilerlerken kariyerimizde de bir an önce zirveye ulaşmak için sabırsızlanıyoruz. Fakat kariyerimizdeki basamakları hızı adımlarla çıkmamız için çok fazla donanımlı olmamız gerektiğini unutup çoğu zaman bir şeyleri aceleye getirmeye çalışıyoruz ki bu da zirveye giden yolda yapılmaması gereken hareketlerden biri. Peki kariyer planımızı nasıl yapacağız?Kariyer yapmaya çalışmakla, para kazanmaya çalışmak aynı şey değildir. Bazen faturaları ödeyebilmek için daha iyi maaşı olan bir işe girmeyi ya da önümüze çıkan ilk iş teklifini kabul etmeyi tercih ederiz. Hayalini kurduğunuz kariyere ulaşmak için acele etmemeyi öğrenin. İşinizle ilgili uzun vadeli planlar yaparak ağır ama sağlam adımlarla zirveye doğru ilerleyebilirsiniz. İş hayatında hedeflerinize ulaşmanın o kadar da zor birşey olmadığını düşünüyorsanız iş dünyasında başarılarıyla ün yapmış olan kişilerin hayat hikâyelerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Birçoğunun ne kadar zor şartlar altında uzun yıllar boyunca çalışarak bir yerlere geldiklerini göreceksiniz. Başarının bir kısmı da doğru zamanda doğru yerde olmakla elde edilir. Bu açıdan şans faktörü iş hayatında etkili olsa da iyi bir kariyer yapmak için gerekli olan ilk şey önümüze çıkan fırsatları doğru bir şekilde değerlendirmektir.

Doğru bir kariyer planı için ipuçları

-Kariyerinizi planlamak için kendinize biraz zaman verin ve bu planı yaparken kesin çizgiler koymayın. Esnek bir plan önünüze sürpriz bir şekilde çıkan teklifleri ve imkânları değerlendirmenize olanak sağlar.

Deneme Bonusu arial="" style="font-family:" tur="">-Kariyer planı yapmak bir eğlence etkinliği planlamaya benzemez. Bir kere de olup bitecek cinsten değildir. Kariyer planının sürekliliği vardır.

-İşinizle ilgili hergün yeni birşey öğrenmeye çalışın. İçinde bulunduğunuz iş sahası hakkında daha fazla bilgi edinin ya da sizinle aynı iş alanında çalışan biriyle fikirlerinizi paylaşın.

-İş sahanızda belli bir pozisyona gelmiş olan kişilere bunu nasıl başardıklarını sorun. Hedeflediğiniz yerde duran bu insanların anlatacağı hikâyeler belki size o pozisyona ulaşmanız için gerekli olan şeyin ne olduğunu söyleyecektir.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

-Kariyer yaparken bir taraftan da para kazanmayı hedefleyin. İstediğiniz pozisyona ulaşmanız için geçtiğiniz yollarda kendinize sürekli olarak yeni özellikler eklemeye çalışın.

-Hobi olarak yaptığınız şeylerin kariyerinizi oluştururken size yardımcı olacağını unutmayın. Sosyal bir kuruluşta çalışmak size özellik katacak, iş hayatındaki yöneticilik vasıflarınızı güçlendirecektir.

-Kariyerinize siz yön verin. Başka bir deyişle kariyerinizin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Çoğu zaman patronumuzun verdiği işleri yapmak durumunda kalırız. Fakat onun verdiği işlerden de kendinize bir rol çıkartabilir ve örneğin verilen görevi bir projeye dönüştürebilir ve patronunuzu şaşırtabilirsiniz.

- Unutmayın kariyerinizde zirveye ulaşmak için iki altın kural: zamanı iyi kullanmak ve planlamayı iyi yapmaktır.