TAZMİNAT 80 ÜLKENİN GELİRİNDEN FAZLA

Ayrılık sonrası MacKenzie'nin 35 milyar doları (Yaklaşık 200 milyar TL) bulan tazminat alacağı bildirildi. Mackenzie bu boşanma tazminatıyla dünyanın en zengin üçüncü kadını oldu.
Bezos’un 25 yıllık eşine ödediği tazminat miktarı, Bahreyn’in milli gelirine eşit, Estonya ve Kıbrıs dahil olmak üzere 80 ülkenin milli gelirinden ise fazla olma özelliği taşıyor.

Rekor boşanma anlaşmasının ayrıntılarını Jeff ve MacKenzie Bezos Twitter hesabından duyurdu.

ANLAŞMALI BOŞANMA

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

MacKenzie Bezos, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Boşanma sürecinin Jeff ile karşılıklı birbilerine destek olarak sona ermesinden memnuniyet duyduğunu' söyledi.
Boşanma anlaşması öncesi Jeff Bezos'un Amazon'daki hisselerinin oranı %16,3'tü. Bezos bu oranın %75'ini elinde bulundururken, boşandığı eşi MacKenzie'ye de geri kalan %25'lik kısmı geçmiş oldu.
Bu anlaşmaya göre MacKenzie Amazon'daki hisselerin %4'ünü koruyacak ve Washington Post gazetesi ile uzay seyahati şirketi Blue Origin'deki hisselerinin de tümünü Jeff Bezos'a devredecek.
Boşanmanın ardından MacKenzie 35 milyar dolara yakın bir tazminat alacak.