Sağlık bakanımız Fahrettin Koca’nın gece yarısı yapmış olduğu açıklamadan sonra ülkemizde bir kişinin Corona virüsüne yakalandığını fakat belirtilerini göstermediğini sadece yayılmasını engellemek amacıyla 15 gün boyunca karantina altında tutulacağını bilgisini vermesi ile beraber Sabah saatlerinde tüm ülkede stok yapılma işlemleri başlandı.

Stok Yağmaya Doğru İlerliyor

6 aylık enflasyon oranı açıklandı! 6 aylık enflasyon oranı açıklandı!

Çeşitli haber kuruluşları ve ajanslarından gelen fotoğraflara göre onlarca marketin raflarında hiç ürün kalmadığı görüntülendi. İnsanlar neredeyse 2 aylık kullanacakları ürün ve besinleri markalarına dahi bakmaksızın satın almaya ve ciddi anlamda gıda besin ve temizlenme ürünlerinin stoklarını yapmaya başladıkları görüldü.

Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı

Yetkili mercilerin yaptığı açıklamalara göre bunların hepsi israf olacak. 2 aylık stok yapılmasına gerek yok. Türkiye'de daha herhangi bir Corona virüsü salgını yada yaygın olmadığına net olarak eminiz gibi bir açıklamalarda bulunsada bazı market çalışanlarından aldığımız bilgilere göre insanlar markalarına dahi bakmaksızın çok fazla ve yoğun bir stok yapmak telaşı içerisine girdiklerini öğrendik. Hatta birbirleriyle gereksiz bir yarış halinde olduklarını da öğrenmiş olduk.

Market Çalışanı Açıklama Yaptı

“Uzun yıllardır marketlerde çalışıyorum. Yaklaşık 1 yıldır da aynı yerde görev yapıyorum. Bugün (dün) yaşadıklarımız biraz farklıydı. Her zaman mağazamızdan alışveriş yapan bir müşterimiz karısıyla birlikte geldi. 15 günde bir toplu alışveriş yaparlardı. Yani 15 günde ne kadarlık ürün tüketimleri olduğunu aşağı yukarı biliyorum. Ancak bu sefer yaptıkları alışveriş beni çok şaşırttı. Bütün market arabasını doldurmuşlardı. Genelde kuru bakliyat ve makarna vardı. Kahvaltılık malzemeler de yoğunluktaydı. Aldıkları en az 2 aylık ihtiyaçlarıydı. Onlara neden bu kadar alışveriş yaptıklarını sordum. ‘Önlem amaçlı yapıyoruz. Nasıl olsa aldıklarımız bozulmaz. Eğer sorun olmazsa da sıkıntı yaşamayız’ dediler.”

Son Zamanlarda Dolaşan Asılsız Haberler

Teknolojinin ilerlemesi ile insanların doğru yada yanlış bilgiye ulaşmaları neredeyse dakikaları almakta. Sağlık bakanımız Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklamalara göre sadece resmi mercilerin yaptığı açıklamanın dinlenmesi gerekiyor.

Buna rağmen onlarca WhatsApp, Facebook grubunda ve farklı sosyal mecralarda dolaşan ses kayıtları görüntüler ve mesajlar insanları etkilemeye ve tedirgin etmeye devam ediyor.

Farklı kişilerin farklı hastanelerde çalışan Corona virüsü ile ilgili hastaneye gelen insanların olduğuna dair bilgilerin dolaştığını. Fakat devletin bunları halkın paniğe girmemesi sebebiyle açıklamadığını iddia eden farklı ses kayıtları ve görüntüler dolaşmakta.

Fahrettin Koca yine halkı tedirgin etmemek amacıyla açıklamalar yapmaya devam ediyor. Halen korkulacak bir şey olmadığının, bulaşan hastanın da 15 günlük bir karantina altına alındığının bilgisini tekrar tekrar vermeye devam ediyor.