Haziran ayına ilişkin verilere göre aylık enflasyon yüzde 3,92 olarak kaydedildi. Bu, 2023 Ocak ayından bu yana görülen en yüksek aylık enflasyon oranı oldu.

Alkol fiyatlarına dev zam! Alkol fiyatlarına dev zam!

6 aylık enflasyon oranı açıklandı!

Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 38,21 olarak hesaplandı. Emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde kullanılacak olan 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan hesaplamalara göre, 12 aylık ortalamalara göre enflasyon yüzde 59,95 seviyesinde gerçekleşti. Haziran ayında enflasyonun en yüksek olduğu alanlar alkollü içecekler ve tütün ürünleri oldu.

6 aylık enflasyon oranı açıklandı!

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana harcama grubu yüzde 14,76 ile konut oldu. Buna karşılık, lokanta ve oteller kategorisinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,22'lik en yüksek artış kaydedildi. 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana harcama grubu yüzde 1,21 ile sağlık oldu. Bununla birlikte, alkollü içecekler ve tütün ürünleri yüzde 11,13'lük artış oranıyla bir önceki aya göre en yüksek artışı gösteren kategori oldu. Endekste yer alan 143 temel başlıktan 20'sinde düşüş, 6'sında ise değişim görülürken, 117 temel başlıkta ise artış gerçekleşti.