6 aylık enflasyon oranı açıklandı! 6 aylık enflasyon oranı açıklandı!

Sektörel kaynaklardan alınan bilgilere göre yakıt fiyatlarında bazı nedenlerden dolayı indirim bekleniyor. Eğer beklenen beklentiler gerçekleşirse bu gece yarısı benzine 51 kuruş indirim gelecek ve benzin kullanıcıları bu büyük indirim ile yeni yakıtlarını alabilecekler. Peki bu indirim sebebi nedir? Bu büyük indirim neden bekleniyor? Dilerseniz gelin hemen haberimizin detaylarına inelim.

Rusya ve Suudi Arabistan Anlaşmazlıkları

Geçmiş haberlerden de hatırlayacağınız üzere bir süredir Rusya ve Suudi Arabistan arasında nedeni tam olarak belirlenemeyen sebeplerden dolayı anlaşmazlıklar oluşmaya başladı. Bu anlaşmazlıklar da pompaya yansıyan indirimlere neden oldu. Geçtiğimiz günleri de hesaba katarsak bu gece beklenen indirimle beraber kısa süre içerisinde toplam da 1.11 TL indirim yapıldığını hatırlatmak isteriz.

1.11TL’lik İndirim Tam 3 Günde Gerçekleşti

Sebeplerini yukarıda bulunan alt başlığımız da anlattık fakat konuyu özetlemek gerekirse 3 gün gibi kısa bir sürede tam olarak 1.11 TL’lik bir indirim gerçekleşti. Bu indirim kullanıcıları mutlu etsede ilerleyen süreçlerde ne olacağı tam olarak kestirilemiyor.

Benzine ve Motorine Gelen İndirimler

Geçtiğimiz üç günlük bir süreçte aslına bakılırsa tam 10 Mart günü benzine 60 kuruş motorine 56 kuruşluk bir indirim geldiğini tüm ziyaretçilerimiz yapmış olduğumuz haberlerde okudu. Bu indirimlerin ardından bu gece benzin için tam 51 kuruşluk indirim geleceği söylentileri dolaşıyor. Eğer bu gerçekleşirse biraz öncede bahsetmiş olduğumuz gibi toplamda tam olarak 1.11TL’lik bir indirim gerçekleşmiş olacak.

20 Şubatta Gelen Zammın Üzerine

20 Şubat tarihin de gelen zam halkı üzsede herhangi bir olumlu çalışma yapılmamış ve benzine aynı zaman da motorin de dahil olmak üzere ÖTV tutarlarına yüzde 6,31 gibi bir oranda zam gelmişti. Ekstra olarak benzin ve motorinde ÖTV 15 kuruş olacak şekil de ciddi bir artış göstermişti.

Kısaca hesap yapmamız gerekirse bir litre benzin için ÖTV tutarı tam olarak 2,3765 Türk Lirasından 2,5265 liraya; ve bir litre motorinin ÖTV'si ise 1,9059 liradan 2,0559 liraya yükselerek pompa fiyatlarına yansımıştı.