Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın" Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın"

ABD Başkanı Donald Trump, borsadaki düşüş nedeniyle Çin'e resti çekti.  Dow Jones endeksinin 623 puan birden gerilemesi ile sert bir düşüş yaşandı. Trump, Çin'den ithal edilen ürünlerde gümrük vergilerinin katılaşacağını söyledi. 

"BİRÇOK ÜLKE ABD ÜZERİNDEN MENFAAT ELDE EDİYOR"

Trump, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Çin ve diğer birçok ülkenin ABD üzerinden menfaat elde ettiğini belirtti. ABD'nin son 1 yıl içinde Çin'e yüz milyarlarca dolar kaybettiğinin altını çizdi. ABD Başkanı olarak artık buna izin vermeyeceğini, bu haksız ticaret ilişkisini dengeleyeceğini duyurdu. "Çin, ABD'nin 75 milyar dolarlık ürününe yeni gümrük vergileri koymamalıydı" diyerek borsadaki düşüşten Çin'in sorumlu olduğunun mesajını verdi. 

GÜMRÜK VERGİLERİNE %5'LİK ARTIŞ

Trump, 250 milyar dolar değerindeki Çin ürünlerine uygulanan ek %25'lik gümrük vergisinin 1 Ekim itibariyle %30'a çıkarılacağını belirtti. 300 milyar dolar değerindeki ürünlerin ise ek %10'luk gümrük vergisinin 1 Eylül'den sonra %15'e çıkarılacağını ilan etti.

ÇİN'E İHTİYACIMIZ YOK

Olaydan birkaç saat önce de, ABD'nin Çin'e ihtiyacı olmadığını ifade eden Trump, ülkesinin "aptalca" olarak tabir ettiği şekilde Çin nedeniyle trilyonlarca dolar kaybettiğini söyledi. "Onlar yıllık değeri yüzlerce dolar olan fikri mülkiyetlerimizi çaldılar ve buna devam etmek istiyorlar. Bunun olmasına izin vermeyeceğim. Çin’e ihtiyacımız yok, açıkçası onlarsız daha iyi olurdu. On yıllardır Çin’in ABD’den çaldığı bu büyük miktardaki para artık duracak. Durmak zorunda" diyerek Çin'e resti çekmişti. 

TRUMP ALTIN FİYATLARINI UÇURDU

ABD'li şirketlere çağrıda bulunan Trump, Çin'e yeni alternatifler bulunması yönünde direktif verildiğini bildirdi. Bu şekilde üretimlerin ABD'de yapılacağını belirtti. Trump'ın bu tepkilerinden kısa süre sonra altın fiyatları zirve yaptı.