İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

Suudi Arabistan'da, devletin petrol şirketi olan Aramco'nun iki büyük tesisinde silahlı drone ile saldırı düzenlendi. Saldırılar nedeniyle çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Silahlı drone saldırılarını Husiler üstlendi

Silahlı insansız hava araçları ile gerçekleştirilen saldırıları, Yemen'deki İran destekli Husiler üstlendi. Husi sözcüsü, saldırıda 10 adet insansız hava aracı kullanıldığını, gelecekte yeni saldırılar düzenleyebileceklerini belirterek ülkeyi tehdit etti. Aramco'nun Abqaiq'de yer alan en büyük işletme tesisinden yükselen alevler bölge halkını korkuttu.

Dünyanın en büyük ham petrol stabilizasyon tesisini vurdular

Tesiste, günde 7 milyon varil ham petrol üretildiği öğrenildi. Aramco şirketi, tesisin dünyadaki en büyük ham petrol stabilizasyon tesisi olduğunu belirtti.  İkinci saldırı ise, Abqaiq'den sonraki en büyük tesis olan Khurais'e düzenlendi. Alandaki 20 milyar varillik rezerv zarar gördü. Haftasonu olması ve piyasaların kapalı olması nedeniyle saldırı petrol fiyatlarını etkilemedi.