Rusya, ABD'nin Türkiye ve Rusya'ya bildirimde bulunmaksızın İdlib'e hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bu saldırının İdlib'deki ateşkesi tehlikeye attığı bildirildi. Saldırıda çok sayıda ölü olduğu ifade edildi.

ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ, ABD İDLİB'İ VURDU

Suriye Hükümeti'nin ateşkes ilan ettiği ve hava harekatlarının durdurulduğu İdlib ABD tarafından vuruldu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İdlib'in kuzeyinde El Kaide militanları için güvenli bölge oluştuğu gerekçesiyle bölgeye hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgede en az 40 kişinin öldüğünü açıkladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bölgedeki masum sivilleri, ABD vatandaşlarını ve ortakları tehdit eden teröristlerin hedef alındığını beyan etti. 

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!

"ABD BÖLGEDEKİ ATEŞKESİ RİSKE ATIYOR"

Rusya bu saldırıya ilişkin açıklamasıyla, 8 yıldır süren iç karışıklığın ardından bölgedeki tansiyonun yeniden arttığını gösterdi. Rusya, ABD'nin saldırı öncesi Ankara ve Moskova'ya bildiride bulunmadığını ifade ederek,  “ABD’nin İdlib’deki hava saldırıları bölgedeki ateşkesi riske atıyor” şeklinde açıklama yaptı.