Anayasal monarşi ile yönetilen İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth, Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu 9 Eylül-14 Ekim'de askıya alma teklifini onayladı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi vekillerinden John McDonnell, alınan karar için "Bu Britanya usulü bir darbedir" diyerek çarpıcı bir yorumda bulundu.

ABD'de dolu yağışı felaket saçtı: 5 ölü ABD'de dolu yağışı felaket saçtı: 5 ölü

KRALİÇE ONAYLADI

BBC'de yer alan habere göre, İngiltere Başbakanı Johnson'ın milletvekillerine mektup yollayarak kraliçeden, İngiliz parlamentosunu 9 Eylül-14 Ekim'de askıya almasını talep ettiğini duyurdu. Kraliçe 2. Elizabeth, Johnson'ın talebine onay verdi. Parlamento'nun 9 ile 12 Eylül arasındaki bir tarihte askıya alınmasına ve 14 Ekim'de tekrar çalışmaya başlamasına karar verildi.

1945'TEN SONRA İKİNCİ KEZ

Parlamento'yu askıya alma fikri İngiltere'de tartışma yaratıyor. Bu fikri eleştirenler vekillerin Brexit sürecindeki demokratik rollerini oynamasının engelleneceğini söylüyor. Guardian'a konuşan uzmanlar, bunun 1945'ten bu yana en uzun askıya alma dönemi olacağını söyledi.

OSMANLI TORUNU JOHNSON

İngiltere'de temmuz ayında Theresa May'in istifasının ardından başbakanlık koltuğuna Dışişleri Bakanı Boris Johnson oturmuştu. 55 yaşındaki Johnson, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki İstiklal Savaşı'na karşı sert tutum sergileyen, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal'in torunu olarak biliniyor.

Johnson, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Türkiye'yi ziyareti sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünden olduğunu söylemişti.