Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Geçtiğimiz aylarda göreve başlayan sağcı devlet başkanı Jair Bolsonaro'dan sonra kutuplaşmanın başladığı Brezilya'da, canlı yayında bir radyo programına katılan sağcı yazar Augusto Nunes ile Brezilya'da yaşayan ABD'li gazeteci Glenn Greenwald arasında başlayan atışma kısa sürede alevlendi.

İşte o anlar:

Başkanın yolsuzluk yaptığını öne sürdü

Brezilya siyasetinde olay yaratan yolsuzluk belgelerini yayınlayarak bunları kamuoyu ile paylaşan ve bu sayede şöhrete kavuşan Greenwald, yakın zamanda Devlet Başkanı Bolsonaro'nun yolsuzluk yaptığına dair belgeler yayınlamıştı.

Evlat edindiği çocuğa iyi bakılmadığını söyledi

Jovem Pan isimli radyo istasyonunun canlı yayınına katılan Nunes ve Greenwald arasındaki kavga, sözlü atışmayla başladı. Veja isimli dergide yazan Nunes, eşcinsel olduğunu daha önce açıklayan Greenwald'un evlat edindiği çocuğun iyi bakım göremediğini söylemesiyle alevlenen tartışmada Greenwald, "Bu meslek hayatımda duyduğum en çirkin ve en pis ifade" dedi. Ardından Nunes, "Greenwald kariyerini çalıntı belgelerle inşa etti. Tek yaptığı bu çalıntı belgeleri yayınlamak" dedikten sonra iki gazeteci birbirine girdi.

Birbirlerine girdiler

Kameralar önünde cereyan eden kavga sırasında Greenwald'ı tokatlamaya çalışan Nunes, karşısındaki gazetecinin ayağa kalkmasıyla yumruk atmaya başladı. Gazeteciler kısa bir süre birbirine girerken, set ekibi tarafları güçlükle ayırabildi.