Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede! Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon Ormanları'ndaki yangınların söndürülmesi için G7 ülkelerinin gönderdiği 20 milyon euroluk yardımı kabul etmedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, bu yardımın arkasında farklı niyetleri olduğunu iddia etti.

"SÖMÜRGE VEYA SAHİPSİZ TOPRAKMIŞIZ GİBİ..."

Bolsonaro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne bir devlet başkanının, Amazonlar'a karşı yersiz ve bedava saldırılarına, ne de sanki bir sömürge veya sahipsiz toprakmışız gibi asıl niyetlerini Amazonları 'kurtarmak' için oluşturulan 'G7 ülkeleri ittifakı' fikriyle gizlemesine izin veremeyiz" sözlerini kullandı. 

YARDIMIN ÜLKE EGEMENLİĞİNİ SARSACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Bolsonaro, Amazon bölgesinde payı olan ülkelerin bir araya gelerek, 2 haftadır süren yangının söndürülmesi adına bir plan hazırladığını, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ile konuşulduğunu aktardı. G7 ülkelerinin 20 milyon euroluk desteğinin, ülke egemenliğini sarstığını düşünerek reddetti. Fransa lideri Macron, geçtiğimiz hafta Amazonlar'daki yangın nedeniyle G7 ülkelerini acil toplantıya çağırmıştı. Bunun üzerine Bolsonaro Macron'u sömürgeci bir zihniyete sahip olmakla itham etmişti.

Öte yandan, pek çok ünlü isim Amazonlar için sosyal farkındalık çalışlmalarında bulunarak bağış yaptı. Leonardo DiCaprio da Amazonlar için 5 milyon dolarlık bağışta bulundu.