Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada! Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada!

Almanya'da yaşayan Suriyeli mültecilerin sık sık tatil için ülkelerine dönmeleri olay yarattı. Almanya'daki Iraklı, Afgan ve Suriyeli mültecilerin savaştan kaçtıkları ülkelerine tatil için dönmeleri Avrupa basınında hayli ses getirdi. Almanya, konuyla ilgili emsal niteliğinde bir karar verdi.

Almanya'dan Suriyelilere uyarı: Giderseniz geri dönemezsiniz

Almanya yasaları, mülteci sıfatındaki Suriyelilerin ülkesine dönmesi halinde geri dönüşüne izin vermiyor. "Mülteci ülkesine dönebiliyorsa hayati tehlikesi yoktur ve kendisine sağlanan korumaya ihtiyacı kalmamıştır" mentalitesiyle ülkesine dönen mülteci geri kabul edilmiyor. Sığınmacılara verilen mavi pasaport adlı seyahat belgesi, yalnızca Cenevre Sözleşmesi'ni imzalayan ülkeler arasında ve belirli vize şartları altında seyahat imkanı sağlıyor. Sığınmacının ülkesine dönmesine izin vermiyor.

Suriye'ye giriş çıkış yapan sığınmacı sayılmayacak

Almanya'da koruma altında bulunan Suriyeli sığınmacılardan, Suriye'ye giriş çıkış yaptığı tespit edilenler sığınmacı statüsünü kaybedecek ve ülkeye geri alınmayacak. Bu uygulama, Schengen ülkelerinin tamamında aynı şekilde işliyor.