Vakumlama sisteminin kullanıldığı bu robotların tasarımları da bildiğimiz Boston Dynamics robotlarının özelliklerine sahip, tipik olarak iki ayaklı veya dört ayaklı tekerlekler olarak tasarlanan bu robotlar şu anlık iyi durumdalar.  

2017 yılından beri üzerinde çalışılan robotların yeni sürümü olarak tanımlayabileceğimiz bu robotlar, videoda da gösterildiği gibi, bir depodaki ürünlerin paketlerini otomatik olarak yükleyip kaldırabilen gerçekten kullanışlı bir makineye dönüşmekle birlikte çok daha parlak görünüyor.

Depo işlerinin hala insanlar tarafından yapıldığını göz önüne alırsak, otomatikleşmesi açından önemli bir adım olarak bu çalışmayı değerlendirebiliriz. Handle'nın (örneğin Amazon’un yerine getirme merkezleri) uygulamalarını görmek, robot filosunun etrafını dolaştırmak ya da kutuları bir yığın halinde dizmek için çok rahat bir şekilde kullanılabilir.

AppleTürkiye'den bir zam daha geldi! En pahalı iPhone fiyatı görenleri şoke etti! AppleTürkiye'den bir zam daha geldi! En pahalı iPhone fiyatı görenleri şoke etti!

Teknik açıdan Boston Dynamics Handle’ın 30 kiloluk kutuya kadar ağırlık kaldırabileceğini  (videoda yaklaşık 12 kiloluk kutu kullanmasına rağmen) ve yaklaşık olarak 2 metreye kadar da kutuları yerleştirebileceğini söylüyor.

Boston Dynamics’in diğer projelerinde de olduğu gibi, Handle’ın da şimdilik prototip aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Şirket daha ticari bir ürüne dönüşme planını açıklamadı.