Yüz tanıma teknolojisinin şehre inmesini Çin ve Almanya örneklerinde görmüştük. Almanya Shenzhen Metrosu'nda Huawei'in desteklediği yapay zeka teknolojisini kullanarak yüz tanıma teknolojisine giriş yapmıştı. Bunun yanında ise Çin de 2 yıldır söz konusu sistemin kimlik fotoğrafı ile kameradan elde edilen fotoğrafı eşleştirmesine dayanıyor. 

New York dahilinde Robert F. Kennedy köprüsünde suçluları tespit etmek için yüz tanıma projesine girişildi. Ancak yüz tanıma projesi, şimdiye kadar hiçbir yüz tanımayı başaramayarak ciddi şekilde başarısız oldu.

Wall Street Journal'in ulaştığı bir Metropol Ulaşım Otoritesi e-postasına göre 2018 yılında test edilmeye başlanan teknoloji başarısız oldu. Bu başarısızlık küçük bir hatalı sonuçtan değil, sistemin istenen parametreler içerisinde tek yüz bile tanıyamaması şeklinde gerçekleşti. Açıklama yapan yetkililer pilot programın aynı köprüde ve diğer köprü ve tünellerde devam edeceğini belirtti. Yüz tanıma teknolojisinde şimdiye kadar temelde olan düşük hızlar, bu projedeki başarısızlığın temeli olarak görülüyor. Laboratuvar ortamında araç camının ardından yüz tanımayı yüzde 80 başarıyla tamamlayan sistem, köprüde tek yüz bile tanıyamıyor. Bunun sebebi ise laboratuvar ortamında yürütülen testler düşük hızlarda gerçekleştiriliyor. Gerçek bir köprüde araçlar hiç de yavaş gitmiyor.

RTÜK harekete geçti! 28 Mayıs akşamı yayın yapan 6 kanala inceleme RTÜK harekete geçti! 28 Mayıs akşamı yayın yapan 6 kanala inceleme