Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin milli teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul 2019, yarın kapılarını açıyor.

Teknofest 2019 ne zaman başlayacak?

Teknofest İstanbul, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Teknofest 2019 nerede düzenlenecek?

Teknofest, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek. Atatürk Havalimanı'na M1 metro hattı ile ulaşmak mümkün.

Bilindiği üzere, İstanbul Havalimanı'nın açılmasıyla Atatürk Havalimanı kapatılarak sadece özel uçuşlar için tahsis edilmişti.

Teknofest 2018 ise geçtiğimiz yıl henüz açılmamış olan İstanbul Havalimanı'nda yapılmıştı.

Teknofest ücretli mi?

Teknofest İstanbul'da düzenlenen gösteriler, aktiviteler ve seminerlere katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı'nı ziyaret ücretsiz olup, herkese açıktır.

AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone... AppleTürkiye'den yüzde 10 zam geldi! En düşük İphone...

Teknofest nedir?

Tam adı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest'in, en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturmaktadır. 

Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17 bin 773 takım başvuru yapmış olup 2 binden fazla takım 50 bin yarışmacı finalist olmaya hak kazanmıştır.

Türkiye'de gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerinin artması hedeflenmiş, ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde maddi ve malzeme desteği sağlanarak bu alanda çalışan binlerce gencin projesi desteklenmiştir. Finalist takımları 3 milyon TL'nin üzerinde ödül beklemektedir.

Teknofest'te yaş sınırı var mı?

Festival, her yaş ve meslek grubundan ziyaretçiye açık olup ücretsizdir. 13 yaşından küçük ziyaretçiler alana, velileri ya da öğretmenleri ile birlikte kabul edilecektir.

Genç ve çocuk ziyaretçilerin katılımını özellikle destekliyoruz. Bu nedenle festival alanında gençlerin ve minik ziyaretçilerin anne ve babaları ile birlikte eğlenceli zaman geçirebileceği bir aktiviteler alanı olacak.