ABD'li yazılım ve donanım firması Apple, bugün gerçekleştirdiği etkinlikte yeni iPhone'ları tanıtmakla kalmadı, diğer cihazlarını da güncelledi. Bu bağlamda şirketin akıllı saati de yenilendi.

Etkinlikte yayınlanan videoda, Apple Watch hakkında insanların Apple Watch sayesinde hayatlarını nasıl değiştirdikleri gösterildi. Ardından şirket, Apple Watch 5'i yeni özellikleriyle birlikte görücüye çıkardı.

Alışılan tasarım, güncellenmiş donanım

Apple, daha önceki sızıntıların söylediği gibi, bu sene de Apple Watch'ın tasarımını değiştirmedi. Yuvarlanmış kare tasarımdan vazgeçmeyen şirket, bununla beraber cihazın donanımını iyileştirdi.

Önceki modellerde olan tüm parçalara bir revizyon geçildiği söylenirken, net detaylar paylaşılmadı.

Apple Watch 5 renkleri neler?

Daha önceki modellerin seçeneklere ek olarak, yeni saatte seramik ve titanyum seçenekler de bulunuyor. Böylece daha şık bir saat ortaya çıktı.

Netflix yeni güvenlik önlemini duyurdu:  Artık şifre paylaşmak için ek ücret ödenecek Netflix yeni güvenlik önlemini duyurdu: Artık şifre paylaşmak için ek ücret ödenecek

Always-On ekran özelliği geldi

Daha önceki versiyonlarda olmayan fakat diğer birçok telefon ve saatte bulunan always-on display özelliği, Apple Watch 5'e de geliyor. Böylece saatinizi yukarı kaldırdığınızda, saatin uyanmasını beklemek zorunda kalmayacaksınız. Aynı zamanda bu yeni özellik, pil süresini de etkilemeyecek. Saat, önceki zamanlarda olduğu gibi 18 saat batarya sunuyor.

Apple Watch 5'te pusula desteği bulunuyor

Apple, yeni saatine pusula da eklemiş. Böylece çok daha doğru konum takibi yapılabilecek.

Üç yeni çalışmayla geliyor

Apple Watch 5 fiyatı ne kadar olacak?

Apple, yeni saatlerini herkesin beklediği fiyatlardan piyasaya sürecek. 399 dolarlık fiyattan başlayacak olan cihaz, çeşitlendirmelerle birlikte daha yüksek fiyatlara da sahip olabilecek. Apple Watch Series 5'in çıkış tarihi ise 20 Eylül.