Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Göztepe'yi 3-0 mağlup etti. Ligde ilk 3 puanını alan siyah-beyazlılarda teknik direktör Abdullah Avcı karşılaşmayı değerlendirdi. Son antrenmanda sakatlanan Dorukhan Toköz hakkında da konuşan Avcı, "Önümüzdeki hafta oynar" dedi. 

İsyan ettiren hakem ataması! İsyan ettiren hakem ataması!

Taraftarın desteklerine ihtiyaçları olduğuna vurgu yapan başarılı teknik direktör, "Önümüzdeki hafta itibarıyla taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Özellikle sezon başından itibaren belli bir oyunu dizayn etmeye çalışıyorum. Aslında hazırlık maçı sayısını fazla planladık ve yeni oyunda daha fazla maç oynayalım diye. Sakatlıkların olması, bu maç oynama sayısı çok az oldu. Fiziksel olarak diğer takımların gerisindeyiz. Bugün 3 kilometre fazla koşmuş olabiliriz rakipten. Bu zemin bize uygun değil. Top kayıplarının geneli zeminden oldu ve ona rağmen yüzde 67 topa sahip olduk. Topla en fazla buluşan oyuncularımız iki bekimiz. Doğru pas sayılarımızı arttırmamız lazım. Özellikle top kayıpları ilk yarı itibariyle 25 ile 40’ıncı dakikalar arasında oyunu kaybettik. Oyunun 3-0’dan sonraki bölümünde daha dominant oynayabilirdik. Ama bugünün bütününe baktığımızda oyunun memnun tarafları ve olmadığım tarafları var. Bunların üzerinde çalışacağız. Bizim oyun ve fiziksel olarak zamana ihtiyacımız var. Oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BU OYUNU GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Beşiktaş'ın her zaman dominant top oynayacağını belirten Abdullah Avcı, uyguladıkları oyun sistemini geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. Avcı, "Bazen oyunun içindeki doğru bir top kontrolü, doğru sonuç senin zamanını kısaltabilir. Bu oyuna oyuncu uyuyor mu o çok önemli. Bunun üzerinde de ısrarcı olup değiştirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş her zaman dominant top oynar. Bugün uluslararası maçlarda böyle oyunlar oluyor. Oynattığımız oyunun içinde de sistem değişiklikleri olabiliyor. Biz bu oyunu geliştirmeye devam edeceğiz. Biz geçen hafta itibariyle yediğimiz ilk gol çıkarken kaybettiğimiz bir top değildi. Ama bunu bazen oyunların başında kullanmayacağız" şeklinde konuştu.

"DORUKHAN HAFTAYA SAHADA OLUR"

Sakatlığıyla Beşiktaşlı taraftarları üzen Dorukhan Toköz hakkında da konuşan Abdullah Avcı, sakatlığının çok ciddi olmadığını söyledi. Başarılı orta saha oyuncunun çok iyi gittiğini de sözlerine ekleyen Avcı, "Dorukhan çok iyi gidiyordu, dün akşam, son duran topta, belki antrenmanın son dakikasına sakatlandı, Karius'la çarpıştı, sakatlandı. Haftaya oynar diye düşünüyorum" dedi. Öte yandan Abdullah Avcı, takımdan ayrılması gündemde olan Ricardo Quaresma'nın da antrenman performanslarından memnun olduğunu belirtti.