Diyarbakır karpuz görmeye doyamıyor. 

Tartışma yaratan karpuz çocuk heykelinden sonra şimide de karpuz baz istasyonu gündem oldu. 

Diyarbakır’da bir kavşağa yapılan baz istasyonu, dev karpuz ve sur maketi ile kamufle edildi.

Çevre esnafı baz istasyonlarının kentin figürleri ile kamufle edilmesine tepki gösterdi. 

i.karpuz

Şehir şiddetli yağmura teslim oldu! Antalya'da araçlar yolda kaldı, evleri su bastı Şehir şiddetli yağmura teslim oldu! Antalya'da araçlar yolda kaldı, evleri su bastı

karpuz 2


Diyarbakır'da bazı kavşaklara baz istasyonu konulması çalışmalarına başlandı. Yeni yapılan baz istasyonları, Diyarbakır karpuzu ve surlar ile kamufle edildi.

Diyarbakır karpuzu figürüyle baz istasyonunun kamufle edilmesinin kabul edilir bir şey olmadığını belirten esnaf Mehmet Ali Akkuş, "Burada bulunan vatandaşların karşı çıkması üzerine şu anda karpuz içerisinde kamufle edilmesini göz boyama olarak görüyorum. Bunun ileride insan sağlığına yönelik nereye varacağını kestiremeyiz. Diyarbakır’a özgü karpuz figürünün bu şekilde kullanılmasına karşıyız. Biz bu baz istasyonunu istemiyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU? 

Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı'na kentle özdeşleşmiş olan karpuz içindeki bebek, kadayıf ustası, hasır bilezik, halay ekibi gibi figürlerin bulunduğu maketler yerleştirilmişti.

Söz konusu figürler gelen tepkiler üzerine bir süre sonra kaldırılmış, üretici firmanın da eleştirileri dikkate alacak şekilde maketleri yenileyeceği belirtilmişti. Hal böyle olunca maketlere harcanan dudak uçuklatan paralar da sosyal medyanın gündemine oturmuştu.