Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde meydana gelen yağış ve su baskını sonucu zarara uğrayan Eminönü Yeraltı Çarşısı esnafına 1 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verileceğini müjdeledi. Verilen kredinin 100 bin TL'yi bulabileceğini belirtti. 

EMİNÖNÜ ESNAFINA 1 YIL GERİ ÖDEMESİZ VE FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK

Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen sağanak yağış esnasında, Eminönü Yeraltı Çarşısı'nda su baskını meydana gelmişti. Bakan Varank, Eminönü'ndeki Yeraltı Çarşısı'nda dükkanı olan ve maddi zarara uğrayan esnafa, Acil Destek Programı kapsamında, 1 yıl geri ödemesiz ve faizsiz yardımda bulunulacağını açıkladı. Müracaatlar KOSGEB'in Haliç, İkitelli OSB ve Anadolu Yakası müdürlüklerine yapılabilecek. 

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

KREDİDEN YERALTI ÇARŞISI ESNAFI YARARLANACAK

KOSGEB'in vereceği acil destek kredisinin detayları şu şekilde:

Eminönü Yeraltı Çarşısı’ndaki su baskınından etkilenen ve durumunu ilgili resmi makamlardan (Valilik, Kaymakamlık) belgeleyen KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı, güncel KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Acil Destek Kredisi Programı hazırlandı. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 100 bin TL olacak, kredinin sıfır (0) faizli olarak uygulanması sağlanacak, kredi vadesinin ilk 12 (on iki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuz altı) ay olarak uygulanacak.

Varank, sosyal medya hesabından yapılacak destekle ilgili detayları paylaştı: