Geçtiğimiz yıl Gölcük Tersanesi Komutanlığı görevindeyken emekliliğe sevk edilen Tuğamiral Aydın Eken, evinde başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu.

Olay, Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Seymen Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yakınları Gölcük Tersanesi eski Komutanı Tuğamiral Aydın Eken’den bir süre haber alamadı. Durumdan şüphelenen yakınları, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Eve giren polis ekipleri, 57 yaşındaki Eken’i başından silahla vurulmuş halde ölü olarak buldu. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura’da emekliliğe sevk edilen eski komutan Aydın Eken’in evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak? Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak?

TUĞAMİRAL aydın eken

"ÜZÜNTÜM ÇOK BÜYÜK"

İntihar ettiği düşünülen Aydın Eken’in cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Aydın Eken'in ölüm haberi sonrası Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Değerli meslektaşım, Bahriye’nin mümtaz mühendislerinden (E) Amiral Aydın EKEN’nin vefatını çok büyük teessür ile öğrendim. Üzüntüm çok büyük, donanmaya ve gemi inşa sanayimize emsalsiz katkıları olan Amiralimizin hatırası önünde tazimle eğiliyorum. Sevenlerine ve ailesine taziyelerimi iletiyorum. Ruhu şad, rotası cennet olsun."