İstanbul'un Tuzla ilçesi açıklarında etkili olan lodos nedeniyle gemi kazası meydana geldi. Akşam saatlerinde Tuzla açıklarında demirlemiş bir geminin, olumsuz hava şartları nedeniyle bir anda kıyıya doğru sürüklenmeye başladığı söylendi. Bu sırada önüne çıkan ve lodosun etkisiyle kontrolü sağlayamayan bir başka gemiyle çarpıştı.

Ankara'nın estetik harikası Creating Aesthetics, yeni yerinde kapılarını açtı! Ankara'nın estetik harikası Creating Aesthetics, yeni yerinde kapılarını açtı!

Çarpmanın etkisiyle hafif yan yatan ve su almaya başlayan iki geminin imdadına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler yetişti. İki gemideki mürettebat güvenli bir şekilde hızla tahliye edildikten sonra olaya en yakın kıyıda hazır bekletilen sağlık ekiplerine teslim edildi. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu, gemilerin de güvenli bir noktaya çekildiği öğrenildi.

 Ayrıca Tuzla açıklarında olumsuz hava koşullarından dolayı kıyıya sürüklenip kayalıklara yakın sığ bir yerde yan yatan bir tekne de dalgalar arasında görüntülendi.