Demet Mutlu'nun 2010 yılında faaliyete geçirdiği online alışveriş platformu Trendyol, 2018 yılında Çinliler tarafından satın alındı. Dünyaca ünlü Çin merkezli e-ticaret platformu 'Alibaba', Trendyol'un yüzde 75'i için 728 milyon dolar ödeyerek ana hissedar oldu. Satış işleminden sonra da Demet Mutlu CEO'luk (genel müdür) görevine devam etti.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında?

DEMET MUTLU BİYOGRAFİ

22 Ağustos 1981'de ABD'nin New York kentinde dünyaya geldi. Liseyi İtalya'da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi bölümünü birincilikle bitiren Demet Mutlu, Harvard'da MBA'e (Master Of Business Administration) kabul edildi.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında?

Master eğitiminin ikinci yılında, kendi işini kurma fikri ağır basınca Harvard'ı yarım bırakan Demet Mutlu, Mart 2010 tarihinde 300 bin dolar sermayeyle Trendyol'u kurdu. İstanbul Bebek'teki evinin salonundan yönetiği web sitesinin piyasa değerini ilk 16 ayda 150 milyon dolara kadar çıkardı.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında?

Mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli, sitenin ilk yatırımcısı oldu. e-Ticaret alanında ünlenen Sidar Şahin de sitenin ortakları arasında yer aldı.

E-TİCARET ALANINDA YURT DIŞI EĞİTİMİ ALDI

Kleiner Perkins Caufield ve Byers şirketinden yatırım alan Trendyol, 2010 yılında cirosunu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaştırmayı başardı. Facebook adresi üzerinde de e-mağaza olanakları bulunan marka, 2013 yılında Maslak'taki ofisine taşındı, daha sonra bu binaya Trend Store'u açtı.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında?

Demet Mutlu, Trendyol'u kurmadan önce İsviçre, Japonya, ABD ve Türkiye'de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çalışıp, kendini geliştirdi. Farklı ülkelerde ofis açmak yerine depolar açarak yatırım yapmayı planlayan başarılı iş insanı, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler'de büyümeyi hedefliyor.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

ÖZEL YAŞAMI

1981 doğumlu olan Demet Mutlu, 2021 yılı itibarıyla 40 yaşındadır.  Demet Mutlu, Evren Üçok ile evlidir.

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında?

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @demetmutlu kullanıcı adıyla yer almaktadır.