Diyetisyen Nejla Kazoğlu, tatil tavsiyelerini sizler için Neo Haber'e anlattı.  Kazoğlu, verdiğiniz kiloları tatil zamanında tekrar almamak adına tatil boyunca yapılması gerekenleri, tavsiyelerini ve dikkat edilmesi gereken hususları tek tek aktardı.

Nejla Kazoğlu, en önemli öğünün kahvaltı olduğunu belirti. Kahvaltının gün içinde şeker dengesinin sağlanacığını ifade etti. Kazoğlu'nun en önemli önerisi ise tatilcilerin asla su içmeyi unutmması.

İşte Kazoğlu'nun Neo Haber'e özel kaleme aldığı yazısı:

    EYVAH TATİLE GİDİYORUM!

    Bütün yıl beklenen tatil sezonu geldi. Gerek kış boyu diyet yaptık gerek bikini diyetleri… Kilo verme sürecini de tatile çıkarmamak ve dönüşte tartıya korkmadan çıkabilmek için bazı ipuçları:

    EN ÖNEMLİ ÖĞÜN KAHVALTI

  Tatilde kahvaltı öğününü atlamamak hem gün içinde yapacağınız diğer öğünlerde daha düzenli beslenmenizi hem de kan şekerinizin dengelenmesini sağlayacaktır. Eğer tabağınızı açık büfenin iştah açan seçenekleriyle dolduracaksanız hamur işi, reçel ve kızartmalardan uzak tutmanız gerekir. Bunlar yerine salatalık domates ve mevsim yeşillikleri, az yağlı peynirler, 4-5 zeytin, tok kalmanıza yardımcı olacak yumurta seçenekleri ve tam buğday ekmeği-yarım simit tercih edebilirsiniz.

   KÜÇÜK TABAK DA DOYURUR!

  Öğün hazırlarken sadece seçtiklerinizin yanı sıra daha küçük tabak tercih etmek de tabağın daha dolu görünmesini sağlayarak “doyacağım” hissi yaratacaktır. Böylece yiyeceklerinizin miktarını dengelemiş olursunuz.

   SU İÇMEYİ UNUTMA

  Düzenli olarak su içmek sıcak havalarda yaşadığımız sıvı kaybının dengelenmesini sağlarken açlık hissini de bastırır. Günde 2.5-3 L su içmeye özen göstermek gerekir. Tatilde gazlı içecekler, şekerli meyve suları,  kokteyl içecekler ve alkol yerine kalori içermeyen suyu tüketmek kilo kontrolüne oldukça yarar sağlayacaktır. Aşırı terleme ile kaybedilen vücut sıvısını dengeleyecektir.

  TATLIYA HAYIR DİYEMİYOR MUSUN?

  İştah açıcı görüntüleriyle bol tatlı seçenekleri tatil serüvenini en zorlaştıran durumlardan biridir. Yüksek kalorili tatlılar yerine genellikle küçük porsiyonda sütlü tatlı ya da 1-2 top dondurma tercih edilebilir. Saati ise akşam öğünü veya sonrası değil de kahvaltı ya da öğle öğününden sonra olmalıdır. Böylece vücudun en verimli çalışma saatlerinden faydalanabilirsiniz.

   ARA ÖĞÜNSÜZ OLMAZ

  Ana öğünlere aç gidip tabakları bilinçsizce doldurmamak, metabolizmayı canlı tutmak için ara öğünlerin tatilde de atlanmaması gerekir. Küçük boy 1 adet meyve, birkaç kuru meyve, kuruyemiş ve hafif sütlü tatlı gibi alternatifler hem pratik hem de besleyici seçenekler olabilir.

   HAREKETE GEÇ

Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

  Tatilden kilo alıp dönmemek için gününüze keyifli fiziksel aktiviteler ekleyebilirsiniz. Sahil yürüyüşleri, plaj voleybolu, bisiklete binme, dans, yüzme, tenis, su sporu gibi aktiviteler hem kalori harcamanızı hem de eğlenmenizi sağlayacaktır.