RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, bazı dondurma reklamlarında genel ahlak sınırlarını aşan sorunların bulunduğunu söyledi.

Komisyon toplandı

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre Ellialtı, Meclis Dilekçe Komisyonu Obezite ile Mücadele Alt Komisyonu'nda sunum yaptı.

Reklamverenlerle görüşülerek düzenlemeler yapılacak

Daha önce asitli içecekler ve dondurma reklamlarının bazılarına ceza kesildiğini belirten Ellialtı, reklamverenler ve Reklamcılar Derneği ile görüşerek içeriklerde bazı düzenlemelere gidileceğini ifade etti.

Batesmotelpro dondurma reklamı

Dondurma reklamları nisan-mayısta başlıyor

RTÜK yöneticisi, dondurma reklamlarının nisan-mayıs aylarında yayınlanmaya başlanacağını, yayınlanmasının ardından ceza kesmelerinin büyük bir etkisi olmadığını dile getirdi.

"Genel ahlak sınırını aşan sorunlar var"

Ellialtı şöyle devam etti: O reklamlar çekilmeden biz kendileriyle görüşüyoruz, toplantı yapacağız. Bu reklamlar içerisindeki sıkıntılı hususlar ve özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor.

"Ortak çalışmayla bunu çözeceğiz"

RTÜK yöneticisi, önceden müdahale yetkilerinin de olmadığını belirterek ortak çalışmayla bunu çözmeye çalıştıklarını aktardı.

Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

Tarkan dondurma reklamı