Mersin'de öğrenciler, buldukları yavru kedinin felçli olduğunu anlayınca ona bir yürüteç yaptı. Yaptırdıkları egzersizler sayesinde "Şanslı" isimli kedi 5 ayda yeniden yürümeyi öğrendi.

Öğrenci öğretmenler "Şanslı" adını verdikleri felçli kediye yürüteç yaptı

5 ay önce, Mersin Tarsus'ta bir ortaokulun öğrencileri, bir derede 4 yavru kedi buldu. Öğretmenlerin okula getirdiği kedilerden birinin yürüyemediği ortaya çıktı. Yavru kediyi veterinere muayene ettiren öğretmen ve öğrenciler kedinin felç olduğunu öğrendi. Bunun üzerine el birliğiyle yavru kediye bir yürüteç yaptılar. Düzenli olarak yaptırdıkları egzersizler sayesinde kedi yürümeyi öğrendi. Öğrenciler, kediye "Şanslı" ismini verdi.

Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

Felçli olduğu için kimse sahiplenmedi

Okul bahçesinde yaşayan ve öğrencilerle arkadaş olan Şanslı, öğrenci ve öğretmenlerin çabasıyla yürümeye başladı. Okulun öğrencileri ve öğretmenleri kadar velileri de hayvanlara olan duyarlılığıyla dikkat çekti. Mustafa İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu, Şanslı'nın evi oldu. Kediyle yakından ilgilenen Fen Bilgisi Öğretmeni Tahsin Tor, diğer kedileri sahiplendirdiklerini, fakat felçli olduğu için Şanslı'yı kimsenin almadığını anlattı. Bir dönem yürüteçle yürüyen Şanslı, egzersizlerle sağlığına kavuştu ve diğer kediler gibi yürümeye başladı.