Yediklerine dikkat ettiği halde bir türlü zayıflayamadığınıza mı inanıyorsunuz?… Beslenme uzmanlarının birer dedektif gibi çalışıp çıkardığı, “Kilo vermeye engel olan en önemli 9 sebep” belirlendi...

Diyeti akşam bozma: Birçok kişi, kahvaltıyı atlıyor ve öğle yemeğini hafif geçiştiriyor. Akşam olunca kontrolden çıkıyor. Bunun için ara öğünler iyi bir çözüm.

Ara öğünü abartma:

Sağlıklı bir ara öğün yaklaşık 150 kalori olmalı. Bazıları 250 kalorilik iki çikolatalı kurabiyeyi tüketip bunu ara öğün sayıyor.

Her yerde yeme: Beyniniz yemek yediğiniz bölgeyi o yediklerinizle özdeşleştiriyor. Yemek için sadece yemek masasını ya da mutfağı tercih edin.

Yeterli protein al: Kırmızı ve beyaz et, balık, kuru baklagiller, düşük kalorili süt ürünleri iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olurlar. Mutlaka bunları tüketin.

Kalsiyumu ihmal etme: Kalsiyum, vücutta biriken yağların yakılmasına yardımcı olur. Peynir, süt ve yoğurdu besin listenize ekleyin. Ancak yağsız olanlarını...

Hafta sonları açılma: İnsanların hafta sonlarında daha fazla alkol aldığı, daha fazla tatlı tükettiği biliniyor. Küçük kaçamaklar sorun olmasa da kendinizi frenleyin.

Belirli saatlere dikkat: Her öğleden sonra 15.00’te çikolatalara mı saldırıyorsunuz?

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Bunun yerine kalori değeri düşük ama tok tutucu besinleri tercih edin.

Ne yediğini unutma: Bir diyet günlüğü tutun ve yediğiniz en küçük şeyi dahi not edin. Yazılı görmek caydırıcı olabiliyor.

Ruh haline göre yeme: Sıkıntı, stres hatta mutluluk da bazılarımız için birer yemek yeme nedeni. Kendinizi oyalayacak başka şey bulun. Mesela müzik ve spor...