NEOHABER - Tekirdağ

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan Nasuh Baba türbesi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İlçe merkezine 13 km mesafede bulunan Karlı mahallesindeki türbenin bakımı mahalleli tarafından yapılıyor. 

İlçenin en küçük mahallesi olan Karlı'ya il ve ilçe dışından vatandaşların dahi gelerek dilek dilediğini söyleyen mahalle muhtarı Anıl Aydın, vatandaşları batıl inançların doğru olmadığı yönünde uyardıklarını ancak insanların dilek için gelmeye devam ettiğini kaydetti.

Çocuğu olmayanlar türbede umut arıyor

Çocuğu olmayanların, kendi veya yakını hasta olanların geldiğini ifade eden muhtar Aydın, vatandaşların burada umut aradıklarını söyledi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Bahçe içinde tek katlı bir yapıda bulunan mezarlara ilişkin bilgiler rivayetlerle sınırlı olsa da mezarda yattığı düşünülen Nasuh Baba'nın sağlığında, evine gelecek insanları önceden bilerek eşini misafirler için hazırlık yapması için bilgilendirdiği rivayet ediliyor.