Bu büyüleyici laleler Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisalı fotoğrafçılar tarafından özenle fotoğraflandı. 

Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu! Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu!

YILDA BİR DEFA AÇIYORLAR

Spil Dağı’nda yetişen Manisa Lalesi yılda bir kez baharın son ayında açıyor. Laleler için özel olarak geçtiğimiz yıllarda Tür Eylem Planı hazırlanırken cezalar ise ağırlaştı. Bu özel türe zarar verip, biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre geçen yıl 48 bin 625 lira ceza uygulanırken, bu yıl ceza miktarı arttı. Çevre Kanunu’na göre bu yıl Manisa Lalesini koparan ya da soğanlarını toplayanlar 60 bin 163 lira idari para cezası kesilecek. 

Manisa Lalesiyle ilgili olarak Tür Eylem Planlarını yaptıklarını söyleyen Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, "Manisa Lalemiz açtı. Bugün hep birlikte lalemizi göreceğiz, fotoğraflarını çekeceğiz. Hem Spil Dağı Milli Parkımıza hem de Manisa Lalemize çok değer veriyoruz. 2015 yılında Manisa Lalemizin Tür Eylem Planımızı yaptık bitirdik. Aynı zamanda Celal Bayar Üniversitemiz ve İstanbul Üniversitemiz ile beraber Manisa Lalemizin bioçeşitliliği ile alakalı çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

"BU GÜZELLİKLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ"

Manisa'da yetişen özel bir tür olan Manisa Lalesinin korumak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamanın önemli olduğunu söyleyen Manisa Valisi Ahmet Deniz, "Manisa hem bir tarım hem sanayi şehri olduğu kadar doğası, tarihi ve kültürel değerleri olan bir turizm şehri. Çok önemli değerlerimiz var. En önemli değerlerimizden bir tanesi de Spil Dağı. Burada Manisa'mıza özgü bir tür olan Manisa Lalesini fotoğraflamak için toplandık. Gerçekten Anadolu coğrafyası muhteşem bir coğrafya. Sadece Anadolu'da 3 bin 500 endemik türümüz var. Avrupa'dan daha fazla. Bunlardan en önemli bir tanesi de Manisa Lalemiz. Binlerce yıldır bu coğrafyada yetişen bu toprakların ürünü. Önemli olan bu güzelliklere sahip çıkmak, korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Bu da bizlerin görevi" diye konuştu. 

CEZA 60 BİN 163 TL!

Manisa Lalesini koparana 60 bin 163 TL para cezası kesileceğini söyleyen Vali Deniz, vatandaşları duyarlı olmaları ve koparanlar hakkında ihbarda bulunmalarını istedi. Vali Deniz, "Manisa Lalemiz koruma altında olan bir tür. 60 bin 163 TL para cezamız var. Her türlü imkanımız var bizi. Milli Parklarda görevli olan arkadaşlarımız arazideler. Ancak vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım. İhbar etmesi lazım. Bu toplumsal bir sorumluluk gerektiriyor. Toplumsal bir sorumlulukla hata yapan suç işleyen varsa vatandaşlarımız da ihbar edebilir" dedi. 
Manisa Lalesinin fotoğraflarını çekmek için Spil Dağı Milli Parkı'na gelen öğrencilerden Tuğbanur Erbaş, "Manisa Lalesinin koruma altına alındığı için mutluyuz. Öğretmenimle beraber Manisa Lalelerinin fotoğraflarını çekip hem gezip hem de eğleniyoruz. Manisa Lalelerini gezip görmeye gelirken çok dikkatli olunması gerekiyor. Etrafa iyi bakıp üzerlerine basılmaması gerekiyor" dedi. 
Manisa Lalesinin fotoğraflarını özenle çeken Manisa Fotoğraf Derneği Başkanı Nazmi Çaykara, "Yılda bir kez açan ve bizlerin 1 yıl boyunca heyecanlandıran bir türün peşindeyiz. Manisa Valisi Ahmet Deniz'in fotoğrafa olan ilgisiyle bizleri de buraya çekti. Burada her yaştan katılımcının ve fotoğraf ilgisi olan doğaya ilgisi olan katılımcıların burada olması bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. 
Fotoğraf etkinliğinin ardından Manisa Valisi Ahmet Deniz tarafından etkinliğe katılan basın mensuplarına ve fotoğrafçılara kitap dağıtıldı. Kitaplarını alan katılımcılar Vali Deniz ile birlikte çimenlere oturarak açık havada kitap okudu.