Kor Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kırcal, Çelik Palas rezidansında yapılan söyleyişide küresel vizyonu ve donanımıyla adından söz ettirdi.

Kor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kırcal Çelik Palas'ın önemini açıkladı!

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Koray Kırcal, pademinin turizm üzerindeki etkisi hakkında düşüncelerini "Bugünün dünyasında turizm geçmiş yıllara göre çok daha farklı anlamlar kazanmış durumda, dünyada ve ülkemizde turizm akımlarının değişik yollarla olmasında koronavirüsünde büyük etkisi bulunmaktadır. Çünkü insanlar uzun dönemler evlerinde kaldılar, seyahat edemediler, tedavisi olmayan bir salgın hastalıkla karşı karşıya kaldılar, oda dünyamızda ki insanların hayata bakış açısı üzerinde büyük değişiklikler yaratmıştır. Yeni dönemin başlangıcı olarak 2022 yılının mayıs ayını öngörmekteyim. Çünkü ozamana kadar koronavirüsün, turizm üzerindeki negatif etkisi devam edecek daha sonrasında tedricen azalmaya başlayacaktır. Yeni dünya düzeninde tüm insanların en büyük özlemi özgürce yaşamak ,özgürce seyahat etmek ve özgürce konuşabilmektir. Ülkemizdeki finansal koşulların farklı bir boyuta geçmesi ve geleceğin öngörülememesi insanların seyahat etmekteki kararsızlığını derinleştirmektir. Bu yüzden insanlar yapacakları harcamaları daha bir derin düşünceyle yapacaklardır. Buda lüks konseptteki otellerin ön planda olacağı anlamına gelmektedir." ifadeleriyle açıkladı.

Kor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kırcal Çelik Palas'ın önemini açıkladı!

Kırcal, Çelik Palas otelinin doğuşunu, "Bilindiği gibi çok değil, 150 yıl öncesine kadar dünyada beş yıldızlı otel konsepti bulunmamaktaydı. Varlıklı insanlar seyahat ettiklerinde gittikleri ülkelerdeki saygın ve varlıklı dostlarının şatolarında kalmakta idiler. İsviçreli aşçı yardımcısı, Cesar Ritz beş yıldızlı otel konseptini Paris'te başlatmıştır.
Bunun ilk örneği Paris'te yer alan Ritz Otelidir. Lüks konsepteydi. Bugüne kadar öyle devam etmiştir.
Otelciler kralı olarak anılan Cesar Ritz bir otelin en önemli özelliğinin lokasyon lokasyon lokasyon olduğunu söylemiştir. Bu lüks konseptteki otelleri için olmazsa olmaz bir özelliktir. Bunu çok iyi algılayan İtalya’nın en ünlü mimarı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında bir çok eseri bulunan Giulio Mongeri Bursa’da üç ay yaşadıktan sonra Bursa’nın en iyi panoramasında yani 360 derecelik panoramaya sahip olan ÇELİK PALAS Otelinin yerini belirlemiş ve bunu Türkiye’nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile paylaşınca hiç tereddütsüz Cumhuriyetin ilk lüks konseptteki beş yıldızlı otelinin yapılmasına karar verilmiştir."
sözleriyle anlattı.

Kor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kırcal Çelik Palas'ın önemini açıkladı!

“HOTEL ÇELİKPALAS”

Genç yaşına rağmen dünyayı derinden algılamasıyla dikkatleri üzerine çeken Kırcal, Çelik Palas'ın önemini "Bundan yaklaşık bir asır önce o dönemde Bursa’da ilk asansörün bulunduğu bina, ilk konfor ısıtmanın yapıldığı bina Çelik Palas'tır. Çelik Palas aynı zamanda bir mimari eserdir. Nasıl Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa tablosu her geçen gün daha değerliyse Giulio Mongeri'nin bu eseri de aynı özelliği taşımaktadır. Bir çok İtalyan Üniversitesi’nde ünlü mimarın eserleri anlatılırken Çelik Palas'a ayrı bir yeri verilir. Türkiyemizde Hacettepe Üniversitesi başta olmak üzere bir çok üniversitede Çelik Palas için doktora tezi hazırlanmıştır.Anlatmak istediğim bu ünlü eserin 100 yıldır lüks konsepti ile misafirlerine hizmet veriyor olması ayrı bir gurur kaynağıdır. Bizim kendi bakış açımız yeni ufuklara yeni bir vizyonla ulaşmaktır. Çünkü tarih devam ediyor. Grup olarak kısa bir dönem için orta doğulu bir firma ile yaptığımız anlaşma gereği otel bu firma tarafından çalıştırıldı ancak iki yıl önce o firmayla ilişkimiz kesilerek Çelik Palas kendi kurumsal yönetimi ile geleceğe ve sonsuz ufuklara mutlulukla koşmaya devam edecektir. Çelik Palas'ın öncü lider pozisyonu tartışılmayacaktır. Asıl amacın, gelen misafirleri dünyadaki ender termal sulardan birine sahip olan Çelik Palas'ın onyx mermerle kaplı termal havuzunda kendilerini yenilerlerken diğer yandan Himalayalardan getirilen tuz odalarının solunum sistemi ve vücuttan negatif enerjinin boşaltılması için sunduğu atmosfer çok etkileyici... şeklinde açıkladı. 

Kor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kırcal Çelik Palas'ın önemini açıkladı!

Yüksek enerjisiyle Çelik Palas'ın açılış tarihini veren Kırcal sözünü, "Turizm dünyasında marka değeri çok önemli bir etkendir. Bu üstün özeliklere sahip olan Çelik Palas'ın bilinirliği Bursa’dan daha üst sıralardadır o nedenledir ki Çelik Palas öncü liderlik görevini asırlar boyu devam ettirecektir. Ben Amerika’da Stanford Üniversitesi’nde master yaparken, daha yeni gitmiştim ve henüz evim hazır olmadığı için kısa bir dönem otelde kaldım oradaki otellerde gördümki,otel konseptlerinde hizmet ve otelin bilgi ağına öncelik verilmişti. Mesela yatak odalarında rahatsız edilmemek için dışarıda asılan kartlara içerde bir buluş var lütfen rahatsız etmeyin... Yani bu insanlara verilen değerin bilgi yönüyle bir özelliği herkese kendini iyi hissettirmesini sağlıyor. İnsanlara değerli olduklarını hissettirmek için çok doğal hak ettikleri bir yaşam kalitesi sunmak olmazsa olmaz vizyonumuzdur. Hafta sonları Bursa’da yaşayan insanların da otellerde kalabilmeleri için farklı atmosferler çok önem arz ediyor… Bu farklı atmosferleri oluşturmak için küresel vizyonumuzun etkisi ile hareket etmekteyiz. 21/01/2022 tarihinde Çelik Palas'ın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu açılış, yüzyıllık bir açılış. Çünkü bir asrı geri bıraktık. İkinci asrımıza başlıyoruz..." ifadeleriyle noktaladı. 

Kor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kırcal Çelik Palas'ın önemini açıkladı!