Kediniz sizi her sabah aynı saatte uyandırıyor mu? Bunu yaptığında ne düşünüyorsunuz? “Kediler saatlerden anlıyor mu?” veya “Kedim benden daha zeki” diye mi aklınıza getiriyorsunuz? Merak etmeyin kediniz de siz de bu konuda yalnız değilsiniz.

“Kedim neden beni her sabah aynı saatte uyandırıyor?” diye soruyorsanız bu sorunun cevaplarına birlikte bakalım.

ÇÜNKÜ KEDİLER RUTİNLERİ OLAN CANLILARDIR

Elbette hepimizin aklına gelen ve şaşırmadığımız cevap bu. Aynı evi beraber paylaşmaya başlayalı birkaç gün olmuş olsa bile kediniz de sizin gibi evdeki yaşamın rutinine ayak uydurmaya başlar. Eğer her sabah belli bir saatte kalkıp işe gidiyorsanız kediniz bunu fark edecektir. Kediniz saatleri okuyamayaz ama sizin ne yaptığınızı anlayabilir.

RUTİN HAFTADA 7 GÜN DEMEKTİR

Bir kedinin hafta sonu rutinini anlaması zaman alabilir. Bu yüzen pazar sabahları da işe gittiğiniz saatte kedinizin üstüne atlamasına şaşırmayın. İyi haber ise kedinizin zamanla bu hafta sonu alışkanlıklarınıza da alışacak olması. Geç saate kadar uyuduğunuz günlerde de kediniz size uyum sağlamayı başaracaktır.

KEDİNİZ NE ZAMAN UYANDIĞINIZI ANLAYABİLİR
 

“Kedim beni her sabah aynı saatte uyandırıyor” konusunun ardından bilim de yatıyor. İnsanların uykusu beş bölümden oluşur. Bu bölümler derin ve hafif uykular içeriyor. Her bölüm geçişinde kalp atışlarınız ve nefes alışverişleriniz değişebilir. Uyanmak üzere oluğunuz hafif uyku anında hareketlerinizle kedinizin dikkatini çekebilirsiniz. Uyandığınızda ise kediniz yanı başınıza oluverir.

KEDİNİZ DE SABAHLARI ACIKIR

Çoğu kişi uyandığında büyük bir açıkla güne başlar. Bu durum kediler için de geçerlidir. Eğer sabahları uyanır uyanmaz kedinizin mamasını veriyorsanız bu kendisi için bir alışkanlık olacak ve sizi uyandırmak isteyecektir.

6 aylık enflasyon oranı açıklandı! 6 aylık enflasyon oranı açıklandı!

KEDİNİZ SİZ UYANMAK ÜZEREYKEN EN AKTİF SAATLERİNİ YAŞIYORDUR
 

Başka bir bilimsel cevap ise kedilerin en aktif olduğu saatlerin gün doğumu ve gün batımı saatleri olması. Kedilerin gözleri e iyi bu saatlerde görür ve bu saatlerde oyun oynamak veya avlanmak ister.

KAYNAK: