Mayalı bir hamurla yapılan bu geleneksel lezzet, yumuşacık ve sıcak sıcak yenirken lezzetine doyum olmuyor. Peki ama bazlama nasıl yapılır, en kolay tarifi nedir? Siz de denemek isterseniz işte tarifi...

Malzemeler:

3-4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı kadar ılık su

Hazırlanışı:

Öncelikle yaş maya ile şekeri karıştırın ve ılık suyla eritin. Sonrasında bu karışıma un ve tuzu da ilave edin. Ardından ise yavaş yavaş ılık su katarken yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenarda bekletin.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Mayaladığınız hamurdan portakal boyutunda parçalar koparın. Elinizle ya da merdane yardımıyla yarım santimetreden daha kalın olacak şekilde açın. Açtığınız bazlamaların üzerine yenide bir bez örterek mayalanması için bekletin.

Yapışmayan tavanızı kızdırıp hamurları teker teker pişirmeye başlayın. Pişirirken ise 2 dakikada bir alt üst ederek bazlamaların iyice kabarmalarını sağlayın. Her iki tarafını da iyice pişirdiğiniz bazlamalarınız hazır.