Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesi’nde kumsal topraklarda yetişen ve kilosu 2-2,5 TL’den satılan karpuzun hasadına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı. 

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Adana’da karpuz hasadına başlanıldığını ifade eden Vali Demirtaş, “Adana’da yaklaşık 145 bin dekar alanda karpuz yetiştiriliyor ve yaklaşık 1 milyon civarında karpuz elde ediyoruz. Türkiye’de toplam yılda 4 milyon ton civarında karpuz üretimi yapılmakta bunun 1 milyon tonu yüzde 25’ini Adana’da üretiyoruz. Adana’nın çeşitli yerlerine gidiyor. İhracatı da yapılıyor. Şuanda verimin iyi olduğunu düşünüyoruz. Aroması çok güzel ve lezzetli bir karpuz. Türkiye’de turfanda karpuz Adana’da yetişiyor. Kilosu 2-2,5 TL civarında. Karpuzla ilgili müracaatımız oldu bu sene bu işi sonuçlandıracağız ve Adana karpuzunu markalaştıracağız” dedi.