Rusya merkezli Yandex, Apple'ın akıllı asistanı Siri'ye rakip olacak Alisa isimli akıllı asistanını Türkiye'de kullanıma sundu.

Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler… Twitter yeni özelliğini duyurdu! Artık atılan tweetler…

Rusçadan sonra ilk yabancı dil Türkçe oldu

Pek çok yeteneğe sahip olan Alisa, yol ve trafik durumu, adres ve mekan bilgisi söylemenin ya da rota oluşturmanın yanı sıra, hava durumu ve tarih bilgisi de verebiliyor. Rusçadan sonra ilk kez Türkçe için destek verecek olan Alisa'ya her türlü soruyu sormak ve sohbet etmek de mümkün.

Rota ve güncel bilgiler de verebilecek

Kullanıcılar Yandex Navigasyon'u açıp Alisa diye seslenerek veya harita üzerinde yer alan mikrofon ikonuna tıklayarak, akıllı asistan Alisa'ya kolayca ulaşabiliyor. Alisa, en yakın kahveciden nöbetçi eczaneye, trafik yoğunluğundan en kestirme yola kadar trafikle ilgili farklı ihtiyaçlara yanıt verebiliyor. Alisa'nın yetenekleri arasında yer arama, rota oluşturma, trafik yoğunluğunu öğrenme, konum bilgisi gibi navigasyon ve harita bilgilerinin yanı sıra hava durumu, tarih gibi güncel kısa bilgiler de yer alıyor.

Türkiye'de 4,5 milyon kullanıcısı var

Yandex'in, akıllı asistanı Alisa için yaptığı yatırımda Türkiye'ye öncelik vermesinin önemine değinen Yandex Türkiye Ülke Müdürü Onur Karahayıt, ayda 4,5 milyon kullanıcının Yandex Navigasyon'u kullandığını da paylaştı.

Yandex Alisa tanıtım videosu