Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

Alman otomotiv devi Volkswagen, 1.3 milyar euro'luk yeni yatırımı için Türkiye’yi seçti. Böylece Türk otomotiv sektöründe son 22 ylın en büyük yatırımın önü açılmış oldu. Volkswagen Grubu'nun fabrika yatırımı için Bulgaristan yerine Türkiye'yi seçmesini Sabah yazarı Ufuk Sandık köşesine taşıdı.
Sputnik'te yer alan habere göre, Türkiye'de 4-5 bin kişilik istihdam yaratacak fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Manisa'da inşa edilmesi beklenen fabrikada Volkswagen Grubu'nun Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacak. Son yıllarda talebi karşılamakta zorlanan Skoda'ya Volkswagen Grubu yeni fabrika için onay vermişti.
Alman Handelsblatt gazetesinin haberine göre ise Volkswagen yönetimi Türkiye'ye yatırıma ilk baştan beri sıcak bakıyordu. Haberde, Türkiye'nin fabrika yatırımı için vereceği teşvikler ile Türkiye'de işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olmasının VW'nin seçimini etkilediği ifade edildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung'da hafta sonunda yer alan haberde de, Türkiye'nin VW'nin yeni üretim tesisler açısından cazip bir üretim yeri olduğu belirtilmişti. Gazeteye açıklama yapan VW sözcüsü, Türkiye'de 'somut müzakereler' yürütüldüğünü ve 'en üst düzeyde görüşmeler' yapıldığını söylemişti.
Türkiye'de en çok satan markalar arasında bulunan Volkswagen'in yatırım yapması için 14 yıldır mücadele ediliyor. VW'nin Türkiye Distribütörü Doğuş Holding'in Başkanı Ferit Şahenk, ilk olarak 2005'te Cenevre Otomobil Fuarı'nda VW'yi yatırıma davet etmişti. Daha sonraki yıllarda bu çağrı gerek Doğuş, gerekse Ankara tarafından birçok kez tekrarlandı. Ancak, Volkswagen Grubu bugüne kadar yatırıma nazlı davrandı."