• DOLAR 32,48 %-0.04
  • EURO 34,76 %-0.65
  • G.ALTIN 2.438,90 %0.11
  • BİST100 9.916 %2.05
  • BITCOIN 63.300 %-1.33
  • ETHERIUM 3.108 %-1.65
İstanbul
19°

Ünlü profesör açıkladı: Beklenen İstanbul depremi yakın mı?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kartal'a meydana gelen depremin ardından  Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Büyük İstanbul depremini beklediğimiz fay burası olmasa da kritik bölgede 7.5'u bulacak ve bütün Marmara'yı etkisi altına alacak bir sarsıntı bekliyoruz" dedi...

TE Bilişim
TE Bilişim
Editör
22.06.2021 - 22:55 Yayınlanma
24 Paylaşım

İstanbul Kartal'da geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem 3.9'luk depremin ardından akıllardaki soru işaretlerine ilişkin önemli açıklamalar geldi. Depremin kara yaşanması nedeniyle oluşan endişeye ilişkin Prof. Dr. Şükrü Ersoy A Haber'e önemli son dakika açıklamaları yaptı. Ersoy İstanbul'da yaşanan depreme ilişkin "Artık İstanbul'da aktif bir fay hattı var diyebiliriz" dedi ve ekledi "Büyük İstanbul depremini beklediğimiz fay burası olmasa da kritik bölgede 7.5'u bulacak ve bütün Marmara'yı etkisi altına alacak bir sarsıntı bekliyoruz"

İşte ünlü profesörün önemli son dakika açıklamaları:

Alışılmışın dışında karada yaşanan sarsıntı ve şiddete ilişkin Prof. Dr. Ersoy tedbir konusunda ihmal edilmemesi gereken noktaların altını çizdi.

DEPREM HARİTASINDAKİ TÜM KIRMIZI ÇİZGİLER DEPREM OLUŞTURABİLİR

Artık deprem haritasında gördüğümüz kırmızı alanların o meşhur kırmızı çizgilerin hepsi deprem oluşturabilir faylar.

Kuzey Anadolu fayının ana kolu. 99'da yaşanan deprem Yalova açıklarında bitmişti. Bu deprem çizilmemiş aykırı bir fay kolunda gerçekleşti. Biz orada çizilmese de fay olduğunu biliyoruz.

KARTAL'DAKİ DEPREM NEDEN ÇOK HİSSEDİLDİ?

Yani kuzey Anadolu fayının 2. kolunun kara üzerine çıktığı yer burası. Yani 7 km ve 3.9 şiddetinde olunca insanlar çok daha fazla hissetti bunu. O bölgede zeminler de çok iyi değil.

SON DAKİKA "ARTIK İSTANBUL'DA AKTİF BİR FAY HATTI VAR"

Artık İstanbul'da aktif bir fay hattı var diyebiliriz. Ama bizim beklediğimiz büyük depremi oluşturacak fay bu değil diye düşünüyoruz. Devamı gelecek olsaydı 3.9'dan sonra olurdu. Biliyorsunuz böyle sarsıntılar olmadı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından yeni paylaşımlarda bulundu.

Editör Hakkında
Yorumlar
Yükleniyor...
Son Haberler
Anket

28 MAYIS CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ SİZCE KİM KAZANIR?

Ankete Katıl