ATA İttifakı ortağı Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Özdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"Mansur Yavaş ile birlikte 90 dakika maç izledik, arkasına dönüp selam bile vermedi. Böyle bir düşmanlık yaşadık.

Kemal Bey'i iki defa devlet güvenliği konusunda aradım. Geri dönmediler. Sonra bir daha aradım, konu ulaştı mı diye. “Hayır ulaşmadı, ilgilenelim.” dediler. Sonra yine dönmediler.

Dedim ki; bunlar kişisel meseledir, önemli değil. Kemal Bey'e bir çağrı daha yaptım “%0'lık saray artıklarını yanınızdan ayırın, sığınmacıları göndereceğiz diyin, sizi hiçbir makam talebi olmadan destekleyelim.” dedik. Buna da dönmediler.

Meral Akşener'den altılı masaya ikinci darbe: Bundan sonra size hayatta başarılar! Meral Akşener'den altılı masaya ikinci darbe: Bundan sonra size hayatta başarılar!

Sonra Kemal bey, komünist parti dahil tüm partileri ziyaret etti, sadece 1 partiyi ziyaret etmedi. O da Zafer Partisi."

"Hâlâ bize yönelik CHP'den bir talep yok”

Hâlâ bize yönelik CHP'den bir talep de yok. 'Bizi destekleyin' diye talepleri de yok. Biz daha seçim sürecinin başında ortaya ilkeler koyduk. Ahmet ile Mehmet üzerinden hareket etmeyiz. Bizim kitlemiz mevcut düzen partilerini benimsemeyen, Atatürk'ten, Türk Milliyetçiliğinden taviz vermeyen, Kandil ile domuz bağı arasına sıkışmaya karşı ve sorgulayıcı bir seçmen. Bu seçmene 'Ahmet'i destekle' dediğin zaman 'Tamam' diyecek bir seçmen değil. Biz ilkeleri ortaya koyduk. Bu temel ilkeler konusunda bir protokol hazırlanır ve karşımızda hangi ittifak varsa bu protokol çerçevesinde anlaşma sağlandıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız.