EURO 2020 elemelerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da oynanan Bulgaristan-İngiltere maçına, Bulgar taraftarların ırkçı tezahüratları damga vurdu.

UEFA'nın Bulgaristan'a ağır ceza vermesi bekleniyor

Statta ırkçı tezahüratların durması için anons yapıldı ve maç tatil edilme noktasına geldi. 90 dakika, 6-0 İngiltere'nin üstünlüğüyle son bulurken, Bulgaristan kötü bir prestij örneği verdi.

Bu bağlamda UEFA'dan Bulgaristan Futbol Federasyonu'na ağır bir ceza kararının iletilmesi bekleniyor.

"Bu davranışlar kabul edilemez"

Hürriyet'te yer alan habere göre; konu ile ilgili isim vermeden açıklama yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Milliyetçiliğin yükselişi beraberinde kabul edilemez davranışlara yol açtı" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Irkçılığa karşı UEFA'nın yaptırımları olacak"

UEFA, maçlarda ırkçılığın önüne geçmek adına Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol (FARE) ile yakın ilişkiler içersinde. UEFA'nın yaptırımları maçlarımızda ırkçılığa karışanlara karşı uygulanır. UEFA, ırkçı davranıştan ötürü bir futbolcuya 10 maç men cezası veren tek kuruluştur.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

"Bu illeti futboldan temizleyeceğiz"

İnanın bana, UEFA bu illeti futboldan temizlemek için her şeyi yapmaktadır. Bu konudaki çabalarımız durmaksızın sürüyor ve her zaman için çözüm opsiyonlarımızı güçlendirmeliyiz.

"Hükümetler ve STK'larla dayanışma içinde olmalıyız"

Bunun yanı sıra futbol ailesi, hükümetleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içine girerek ırkçılığı marjinal hale getirmek ve onu toplumdan dışlamak mecburiyetindeler. Başlı başına futbol ailesi problemi çözemez. Yol almamız için birlikte mücadele vermemiz gerekiyor.