Koronavirus 'İngiltere'yi iki haftada kilitleyecek ve yüzlercesini öldürecek'

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden Sergio Brusin BBC'den Victoria Derbyshire Show'da “İngiltere Hükümeti İngiltere'de, tüm büyük kamu toplantılarını yasaklamaz ve toplu taşımayı sınırlandırmazsa, yüzlerce kişi İngiltere'yi vuran binlerce koronavirüs vakalarından ölecek.” açıklamasını yaptı.

Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden Sergio Brusin, acil ve sıkı bir önlem alınmadığı takdirde İngiltere'nin iki haftadan daha kısa bir sürede karşılacağı karantina konusunda uyardı.

Uzman, spor karşılaşmaları ve müzik şovları gibi tüm büyük ölçekli toplantıların yasaklanması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma araçlarının kullanımı sadece gerekli seyahatlerle sınırlı olmalıdır şeklinde konuşan Bay Brusin,

“Hiçbir şey yapmazsanız eğer, binlerce vaka yaşanacak. İngiltere'deki durum, iki hafta önce İtalya’nın olduğu gibi." ifadesiyle devam etti.

İngiltere'de, bu sabah itibariyle, 319 doğrulanmış koronavirüs vakası vardı. Dün akşam beşinci ölüm Londra'nın Sutton kentindeki Carshalton şehrindeki St Helier Hastanesince doğrulandı.

Vaka sayısı, Pazar günü saat 09:00 ile Pazartesi günü 09:00 arasında arttı - 46 kişi- 24 saatteki en büyük artış.

Brusin ekledi: “İtalya'daki vaka sayısı 10 günde 200'den 1000'e çıktı. “Bu hastalık böyle ilerliyor.”

İngiltere’de Covid-19 salgını artık kontrol altına alınamıyor

Başka bir uzman da dün akşam yaptığı açıklamada, İngiltere'de koronavirüs salgınının yörüngesinin kuzey İtalya'dakine çok benzediğini söyledi.

Hesaplamalı Sistemler Biyolojisi Profesörü ve University College London (UCL) Genetik Enstitüsü Direktörü Francois Balloux, İtalya'daki yaklaşık 16 milyon insanın şu anki karantina altında bulunmasının Covid-19'un yayılmasını yavaşlatacağını, ancak "bireyler, topluluklar ve ekonomi için büyük bir bedeli olacak" diyip ekledi "Uzun vadede sürdürülebilir de değil."

Prof Balloux, yabancı ülkelerden seyahat yoluyla İngiltere'ye “ithal” vakaların virüsün İngiltere'de yayılma biçiminde sadece küçük bir rol oynayabileceğini söyledi. Ve ekledi: "İngiltere'deki salgının yörüngesi şimdiye kadar kuzey İtalya'daki ile kabaca karşılaştırılabilir, ancak kuzey İtalya'daki salgın İngiltere'nin şu andaki durumundan iki ila üç hafta önde. “

"Kuzey İtalya'da uygulanan stratejiye benzer bir kilitleme stratejisinin gelecekte bir noktada İngiltere ve diğer ülkeler tarafından da benimsenmesi mümkündür. Covid-19 salgını artık kontrol altına alınamıyor." İfadelerini kullandı.

Brusin, hükümet durumu ciddiye almadıkça İngiltere'deki vakaların büyük bir artış görmesinden korktuğunu söyledi.

Kendisine İngiltere'nin ne kadar süre içinde işlem yapılması gerektiği sorulduğunda, “Birkaç gün” diye cevap verdi.

Ülkemizde de Londra-Singapur İstanbul aktarmalı uçuş yapan bir Fransız yolcu, İstanbul Havalimanı’nda 22 dakika geçirmişti.