ABD Başkanı Trump'ın Çin ürünlerine uygulanan gümrük vergisini artıracağını açıklamasının ardından dolarda hareketlilik yaşandı. Dolar bir kez daha 6 liraya dayandı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada gümrük vergisinin artırılacağını duyurdu. Trump, Çin'in 50 milyar dolar değerindeki yüksek teknoloji ürünlerinde %25,  200 milyar dolar değerindeki ürünlerde ise %10, gümrük vergisi ödediğini hatırlattı.

Trump, %10'luk bu vergi oranının cuma günü %25'e çıkarılacağını söyleyerek, "Çin’den gelen 325 milyar dolar değerindeki diğer ürünler halen vergilendirilmiyor ancak, yakında % 25 olacak. ABD’ye ödenen vergilerin, Çin tarafından karşılanması sayesinde ürün fiyatları üzerinde çok az etkisi oldu. Çin ile Ticaret Anlaşması devam ediyor ancak tekrar müzakere etmek istemeleri nedeniyle çok yavaş ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul kararı öncesi piyasalardaki tedirginlik, ABD'den gelen haberle birlikte daha da arttı. Dolar bir kez daha 6 lira sınırına dayandı.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!