Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, dün Selanik'te Yunanistan ekibi PAOK ile mücadele etti. Söz konusu mücadelede yaşanan bayrak krizi, karşılaşmanın önüne geçti.

İlk maç öncesinde yönetmelik gereği her iki ekibin ülke bayrağının da asılmaması kararı alınırken, Türk yetkililerin salonda yalnızca Yunan bayrağının asılı olduğunu fark etmesiyle gerginlik yaşandı. Gözlemcilere, Türk bayrağının da asılması gerektiğini ileten yetkililer, olumsuz yanıt aldı. Gözlemci de Türk yöneticilere salonda yaşanan olaylarla ilgili olarak rapor tutacağını belirtti.

Taraftarlardan akıl almaz hareketler

Yaşanan olayın ardından gerilen fanatik PAOK taraftarları Türk sporculara tükürüp, sahaya yağ fırlattılar. 

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

"Güvenlik önlemi yoktu"

Yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, salonda yeterli güvenlik önlemlerinin olmadığını belirtti.

Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cuma günkü ilk maçta A.C. PAOK taraftarı, yaklaşık 300 holigan sahanın hemen bitişiğinde taciz, hakaret, tehdit dolu saldırılarını maç boyunca sürdürdüler. Bunları karşı herhangi bir güvenlik önlemi de yoktu. Çocuklarımız ağır baskı ve tehdit altında maç oynadılar ve yedi sayı farkla yenildiler. Salonda yaşananlar üzerine EHF’ye, maçın gözlemcisine ve ayrıca karşılaşmanın oynandığı Veria polis müdürlüğüne durumu anlatan ve oyuncularımıza yönelik saldırı ve tehdidin önlenmesi talebinde bulunan kapsamlı dilekçeler yazdık. Bunun sonucunda ikinci maçta PAOK taraftarları sahadan 4 metre kadar geriye uzaklaştırıldı ve araya güvenlik koridoru oluşturuldu."