Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda konuk ettiği Rizespor'u üç dakika içinde bulduğu iki golle 2-0 mağlup etti. Galatasaray, Talbi'nin kendi kalesine ve Babel'in penaltıdan attığı gollerle sonuca gitti.

Terim'den 5 değişiklik

Alınan kötü sonuçların ardından verdiği kadroda revizyon sinyallerini Rizespor müsabakasında hayata geçiren Fatih Terim, ligde geçen hafta deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 yenildikleri derbi maçın kadrosuna göre ilk 11'de biri zorunlu 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Belhanda kızağa çekildi

Sarı-kırmızılı ekipte sarı kart cezasılı olan Marcao müsabakanın kadrosunda bulunmazken, Terim son dönemde performansları nedeniyle eleştirilen Mariano Filho, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli ile Steven Nzonzi'yi yedeğe çekti. Fatih Terim, Rizespor müsabakasında bu futbolcuların yerlerine Ahmet Çalık, Şener Özbayraklı, Jean Michael Seri, Ömer Bayram ve Emre Mor'a formayı verdi.

Kazandı ama tatmin etmedi

İki takımın da fazla gol pozisyonu üretemediği, oldukça sıkıcı ve zevksiz geçen karşılaşmada Galatasaray, 15. dakikada Talbi'nin kendi kalesine attığı gol ve 18. dakikada Babel'in ayağından bulduğu penaltı golüyle 2-0 galip gelmeyi başardı. Ancak oynanan futbol, gelecek için umut vermedi. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 16 yaptı ve maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi. 11 puanda kalan Çaykur Rizespor ise 14. sırada yer aldı.

Takımın en golcüsü Babel

Müsabakanın 18. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Babel, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 32 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 4. golünü kaydetti. Mücadeleye 11'de başlayan Ryan Babel 76. dakikada yerini Jimmy Durmaz'a bıraktı. Hollandalı futbolcu bu sezon 14 resmi müsabakada 1220 dakika süre aldı. Babel ayrıca takımda en golcü futbolcu konumunda bulunuyor.

Fatih Terim kariyerinin ilk sarı kartını gördü

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim sarı kart gördü. Müsabakanın 71. dakikasında orta sahada Talbi'nin Florin Andone'ya yaptığı müdahaleye itirazlarda bulunan Terim'e 72. dakikada karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen sarı kart çıkardı. Deneyimli teknik adam, böylece antrenörlük kariyerinde ilk kez sarı kart gördü. FIFA'nın bu sezon yürürlüğe koyduğu kural ile artık teknik direktörler de kart görebiliyor.

Maçı 29 bin 861 taraftar izledi

Sarı-kırmızılı taraftarların bu maça da ilgisi oldukça yüksekti. Rizespor taraftarları da deplasman tribünündeki yerlerini aldı. İki takım arasındaki karşılaşmayı stadyumda toplam 29 bin 861 biletli seyirci izledi. Galatasaraylı taraftarlar maç boyunca takımlarına yaptıkları tezahüratlarla desteklerini sürdürdü.

Evindeki yenilmezlik seriyi 41'e çıkardı

Sarı-kırmızılılar, Rizespor galibiyetiyle birlikte ligde Türk Telekom Stadyumu'ndaki son 41 karşılaşmada da rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Aslan, söz konusu maçlarda 34 kez rakiplerini mağlup ederken, 7 defa da berabere kaldı. Cimbom, ligde sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.

Maçtan önemli anlar

3. dakikada sol kanatta topla buluşan Babel'in ceza sahası içine yaptığı ortada Andone'nin kafa vuruşunda top kaleci Gökhan'da kaldı.

15. dakikada sol kanattan Ömer Bayram'ın ceza sahası içine yaptığı ortada Rizesporlu Talbi'nin ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

17. dakikada Şener'in açtığı ortada ceza sahası içinde Melnjak'ın elle müdahalesinde hakem Abdülkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi.

18. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Babel meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

26. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Boldrin'in düzgün vuruşunda Muslera topu kornere çeldi.

53. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Melnjak'ın yerden sert vuruşunu Muslera iki hamlede kontrol etti.

59. dakikada Boldrin'in sol tarafa verdiği topla buluşan Melnjak'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

82. dakikada Lemina'nın bıraktığı topla ceza sahası içinde buluşan Emre Mor'un şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

85. dakikada Emre Mor'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Andone'nin kafa vuruşunu kaleci Tarık oyun alanı içine çeldi.

Galatasaray 2-0 Rizespor

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Abdülkadir Bitigen, İbrahim Çağlar Uyarcan, Volkan Ahmet Narinç

Galatasaray: Muslera, Nagatomo, Ahmet Çalık, Luyindama, Şener (Mariano dk. 54), Ömer Bayram, Seri, Lemina, Emre Mor (Adem dk. 87 ?), Babel (Jimmy dk. 76), Andone
Yedekler: Okan, Emre, Selçuk, Belhanda, Donk, Feghouli, Nzonzi
Teknik Direktör: Fatih Terim

Rizespor: Gökhan (Tarık dk. 56), Moroziuk, Abarhoun, Talbi, Meljnak, Diomande (Barış dk. 46), Attamah, Vetrih, Boldrin, Umar Aminu, Oğulcan (Samudio dk. 82 ?)
Yedekler: Abdullah, Atakan, Scepovic, De Pauw, Burak, Oğuz, Orhan
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Goller: Talbi (dk. 15 k.k), Babel (dk. 18 pen.) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Diomande, Oğulcan, Talbi (Çaykur Rizespor), Babel, Fatih Terim (Galatasaray)