UÇUŞ BÖLGESİNE GİRİŞ PARALI HALE GETİRİLDİ

Tekirdağ Uçmakdere yamaç paraşütü sporunu yapan kişiler tarafından uçuş bölgesi olarak keşfedilmiş ve son 10 yılda hızlı yükselen cazibe merkezi haline gelen bir yer olmuş ve hafta sonları bölge şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından dolup taşmıştır.
Bunu gören tarım ve orman bakanlığı hemen mekana bir giriş kapısı inşa ediyor ve artık bölgeye girişler paralı hale geliyor.

BAKANLIK VE SPORCULAR ARASINDA GERİLİM

Giriş parası yüzünden öğrenci sporcular bölgeden uzaklaşıyor ya da parasız tepelerden tehlikeye girerek atlayış yapmak zorunda kalıyorlar. Uzun süredir bakanlık yetkilileri ve öğrenci sporcular arasında kovalamacalar ve çekişmeler hat safhadaydı.
 
Bölgeye daha çok sporcu çekmek isteyen Orman Bakanlığı Tekirdağ Şube Müdürlüğü tarafından 'Yamaç Paraşütü Milli Parklar ile Buluşuyor Şenliği' düzenlenmiş ve şenliğin olacağı gün uçuş için giriş parası almayacaklarını açıklamışlar.
 
SADECE TÜRKİYE'DE GÖRÜLEBİLECEK CİNSTEN

Türkiye'de bir ilk olan Yamaç paraşütçülerinin katılmadığı, Yamaç Paraşütü Şenliği düzenlenen bir festival oluyor. Folklor oyunları sergileniyor, gözleme ve yemekler pişiriliyor ve şarkılar söyleniyor… fakat ortada yamaç paraşütü ile uçan yok!

AMAÇSIZ PLAKET

Ayrıca yetkililer birbirlerine plaket verildi ancak plaketlerin ne sebeple verildiği anlaşılmış değil.

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!