Spor Toto Süper Lig’in ilk 3 haftasında 2 iç saha maçına çıkan Beşiktaş, Vodafone Park’ın zeminindeki sorunlar sebebiyle sıkıntı yaşamış ve teknik direktör Abdullah Avcı da konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Zeminin oyunlarına uygun olmadığını belirten Avcı, “Zemin, oyunumuzu daha geriye itiyor. Bize uygun bir zemin değil. Ağustos ayı itibariyle yüksek nem var. Ülkemizdeki diğer statlarda sorun var. Ümraniye’de sıkıntı yok. Biz de milli arada sağlıklı bir zeminle karşılaşacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Saha zemininde yaşanan problemlerin üzerine 7 Eylül’de Türkiye’nin Andorra’yı konuk edeceği maç öncesinde Vodafone Park’ta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri incelemelerde bulundu. Yetkililerinin, olumsuz rapor vermesi üzerine Beşiktaş'ta yönetim, çimi iyileştirmek için yurt dışından maliyeti 240 bin Dolar’ı (1.4 milyon TL) bulan dev fanlar sipariş etti. 

Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..." Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..."

UEFA DA AYNI YÖNETEMİ İZLEMİŞTİ

Liverpool ve Chelsea arasında gerçekleşen UEFA Süper Kupa maçının öncesinde yaşanan aynı sorun nedeniyle UEFA yetkililerinin de zemini düzeltmek için bu sistemi uyguladığı öğrenildi.