Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü Vitor Pereira, İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı'na özel uçakla Portekizden gelen Pereira'yı Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki karşıladı.

Sarı-lacivertlileri daha önce 2015-2016 sezonunda çalıştıran Portekizli teknik adam, yarın takımla birlikte Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’ne hareket edip burada futbolcularla birlikte kamp dönemi geçirecek.

Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı! Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı!

vitor pereria fenerbaheç

vitor pereria fenerbaheç

“Kimseyi bulamadık Pereira’yı getirdik diye hava oluşturuldu”

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira ile ilgili konuşan Selahattin Baki, “Biz birkaç hoca adayıyla görüştük bugüne kadar takip ettiğim kadarıyla bu sefer yüzde 80’ini kimse tutturamadı. Gerek geleneksel gerek sosyal medya. BU da bizim açımızdan iyi bir şey. Sizin açınızdan iyi olmayabilir ama bizde bu sene işler böyle işliyor. Şimdi biz çok net konuşacağım.

Kimseyi bulamadık da Vitor Pereira’yı getirdik gibi bir hava oluşturuldu ama kesinlikle öyle bir şey yok. Zaten kariyer olarak kesinlikle itibarsızlaştırılacak bir teknik direktör olduğunu düşünmüyoruz. Son 5-6 yıla baktığımızda hatta görüştüğümüz hoca adaylarına baktığımız zaman en yüksek puan ortalamasını yakalayan ciddi başarılar kazanmış, başarı kazanmasa bile tepelere oynamış bir teknik adamdan bahsediyoruz. Bizim bu sene vakit kaybı diye bir şeyimiz söz konusu değil. Öyle bir kredimiz yok. Bizim bu sene Samandıra’ya gelecek eşofmanını giyecek hemen tekeri döndürecek bir teknik direktör arayışımız vardı.

Bununla beraber görüştüğümüz her hoca adayıyla da takımın analizini yaptırdık. Buraya kim gelecektiyse de hemen hemen hazır gelecekti. Yani dersini çalışmış kendi teşhisleriyle gelecekti. Çok doğaldır ki daha önce Fenerbahçe’de çalışmış başarının ucundan bana göre kıl payı dönmüş ve gerçekten teknik direktörlük cv sine ben Fenerbahçe’de şampiyon olduğumu yazdırmak isteyerek buraya geliyor.

"İNSANLAR GAZA GETİRİLİYOR"

Şöyle bir cümle kullandı hiç futbolun analizlerine girmeye gerek yok kendisi gelince anlatır kafasındaki teknik detayları ama dedi ki Fenerbahçe’de kupa kazanamamak benim kariyerime bakınca gerçekten göğsümde tıkalı kalıyor nefes alırken zorlanıyorum aklıma geldiği zaman dedi. Ben bu yarım kalan tutkuyu aşk hikayesini bitirmek istiyorum dedi. Dolayısıyla biz bunu yazarken resmi sayfamızda aslında hocanın cümleleriydi bu. Taraftarın haklı olduğu birçok konuda olabilir ama işin içinde Fenerbahçe olduğu zaman haberler daha değerli olduğu için biraz daha abartılarak maalesef sunuluyor.

İnsanlar gaza getiriliyor. Bizim ilk resmi maçımıza neredeyse 40 gün var. Yani biz Topuk Yaylası’na hocamızla beraber çıkıyoruz. Tabi ki pazartesi dedik cuma açıklandı o 4-5 günlük süreç için eleştirileri kabule edebiliriz ama sanki dünyanın sonu Fenerbahçe hiçbir hoca bulamıyor Fenerbahçe hocasız sezona başlıyor gibi bir algı yapıldı. Bizim Avrupa’da ön eleme oynayan rakiplerimizde hocasız sezon açtı bir kişi konuşmadı. Bunu da futbol kamuoyunun takdirine bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.