GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

Futbol tutkunlarının merakla beklediği UEFA Şampiyonlar Ligi 2019-2020 sezonu bu hafta oynanacak maçlarla başlıyor. Nefes kesecek mücadelelerle futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatan turnuvada bu sezon gruplarda yer alacak 32 takımın toplam piyasa değeri 16 milyar Euro'yu (yaklaşık 100 milyar 702 milyon lira) buluyor. 

Manchester City'nin piyasa değeri 1 milyar 280 milyon Euro

Şampiyonlar Ligi arenasında sahaya çıkacak 32 ekip arasında en değerlisinin ise İngiliz devi Manchester City olduğu öğrenildi. İngiliz ekibinin piyasa değeri 1 milyar 280 milyon Euro. 

Real Madrid takip ediyor

Sıralamada Manchester City'nin ardından ise 1 milyar 190 milyon Euro ile Şampiyonlar Ligi kupasını üst üste 3, son 6 sezonda ise 4 kez müzesine götürmeyi başaran İspanyol kulübü Real Madrid takip ediyor. Katalan ekibi Barcelona ise 1 milyar 180 milyon Euro'luk piyasa değeriyle listede üçüncü sırada bulunuyor.

Galatasaray 24'üncü sırada

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 16'ncı kez yer alacak olan temsilcimiz Galatasaray ise 136,3 milyon Euro'luk kadro değeriyle 32 kulüp arasında 24'üncü sırada yer aldı.

En değerli futbolcu Mbappe

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan 32 ekibin futbolcuları arasında en yüksek piyasa değerine sahip olan oyuncu ise 200 milyon Euro ile Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe oldu. 20 yaşındaki yıldız isim, tek başına Şampiyonlar Ligi'ndeki 11 kulübün toplam değerlerini geçti.