A Milli Futbol Takımımızın, EURO 2020 elemelerinde oynadığı Arnavutluk ve Fransa maçlarında attığı gollerin ardından asker selamı vermelerine, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

Fransa, asker selamının soruşturulmasını istedi

UEFA'nın yazılı açıklamasında, Fransa Futbol Federasyonu'nun başvurusu üzerine milli futbolcularımızın golden sonra kameralara verdikleri asker selamı ile ilgili olarak, "Türk oyuncuların, Fransa maçındaki potansiyel politik ve provokatif hareketi nedeniyle bir müfettiş görevlendirilmiştir. İncelemenin sonucunda bilgi paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan savunma yapması istendi.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

Soruşturma, Arnavutluk maçını de kapsıyor

Milli Takımımız, 1-1 berabere kaldıkları Fransa maçının 81. dakikasında Kaan Ayhan'ın attığı golü asker selamı vererek kutlamıştı. Milli futbolcularımız maç sonu röportajlarında, Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan askerlerimize bu şekilde destek vermek istediklerini dile getirmişlerdi.

Soruşturma sadece Fransa maçı için değil, Kadıköy'de oynanan Arnavutluk karşılaşmasındaki gol sevincini de kapsadığı belirtildi.